bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Případ Zadina? NE farmě, ve hře konec smlouvy. Má se vzdát milionů

6. července 2023, 13:20

Ondřej Mach

V zámoří během posledních dnů eskaluje situace kolem Filipa Zadiny. Český útočník údajně Red Wings před draftem požádal o trejd, organizaci se ovšem pro obchod nepodařilo najít partnera a následně ho ostatním týmům nabídla k dispozici zadarmo.

Listinou nechráněných volných hráčů ale Zadina prošel bez povšimnutí. O dalším vývoji nyní informuje uznávaný novinář Elliotte Friedman.

„Objevily se zprávy, že Detroit zvažuje umístění na waivers za účelem rozvázání smlouvy,“ píše Friedman pro server Sportsnet.

Podle jeho informací dal Zadina klubovým představitelům jasně najevo svou nelibost s případným odesláním na farmu. A je smířený s tím, že by přišel o značnou část peněz z aktuálního kontraktu.

Třiadvacetiletý křídelník podepsal loni v létě tříletou dohodu s celkovým výdělkem 5,475 milionů dolarů. Z toho si nicméně zatím sáhl jen na 915 tisíc, zbývající suma je rozdělena do následujících dvou let.

„V rozhovoru s lokálními médii Yzerman řekl, že problémem je plat.“

„V rozhovoru s lokálními médii Yzerman (generální manažer, pozn. red.) řekl, že problémem je plat,“ podotýká Friedman.

Pokud Detroit někdejší šestku draftu skutečně zařadí na tvz. uncoditional waivers a žádný z týmů si ho za současných podmínek nevybere, tak bude mít možnost s kýmkoliv podepsat novou smlouvu.

Friedman dále připomíná, že Red Wings mohou Zadinu na listinu umístit s úderem čtvrtečního poledne místního času. Zadina do této chvíle v NHL odehrál 190 zápasů, stabilní místo v sestavě Detroitu ale nezískal.

Aktualizace: Smlouva Filipa Zadiny v Detroitu bude ukončena!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.