bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Předsilvestrovský večer nabídne čtveřici zápasů

30. prosince 2016, 20:00

Filip Ardon

Předsilvestrovská noc přinese čtyři zápasy zámořské NHL. Carolina v mezikonferenčním souboji vyzve Chicago, St. Louis bude hostit Nashville, Vancouver se bude potýkat s Anaheimem a San Jose se utká s Philadelphií.

1:30 Carolina Hurricanes – Chicago Blackhawks

Carolinu nečeká v jejím posledním zápase roku 2016 vůbec lehká práce. Hurricanes jsou v tabulce Východní konference až dvanáctí a naposledy padli na ledě Pittsburghu. Z posledních deseti zápasů ale svěřenci kouče Billa Peterse zvítězili hned šestkrát. Carolina podává letos výborné výkony v domácí PNC Areně, kde prohrála jen čtyřikrát. Z posledních deseti domácích zápasů navíc vždycky brala alespoň bod. 

Chicago zůstává nadále na vrcholu Západní konference a z posledních deseti utkání získalo šest výher, k čemuž dopomohlo i poslední vítězství nad Nashvillem. V tomto zápase se dočkal milníku tahoun týmu Patrick Kane, který zaznamenal svůj sedmistý bod v NHL. Blackhawks se v této sezoně daří jak v domácích, tak ve venkovních zápasech a velmi dobře vypadá i poměr vstřelených a obdržených branek mužstva. 

Hurricanes již potvrdili, že se mezi tři tyče postaví týmová jednička Cam Ward. V případě Blackhawks se pak očekává nástup Coreyho Crawforda.

2:00 St. Louis Blues – Nashville Predators

St. Louis patří páté místo v Západní konferenci, na němž se Blues nacházejí převážně díky výborným výsledkům z domácích zápasů. Venku už zvítězili hráči St. Louis pouze pětkrát. Co se týče bilance z posledních deseti zápasů, vyhráli Blues jen čtyřikrát a naposledy dokázali porazit Philadelphii. Oproti čelu tabulky inkasují svěřenci Kena Hitchcocka příliš mnoho branek.

Nashvillu tato sezona nevychází podle představ a o tom vypovídají i výsledky z posledních utkání. Z deseti naposledy odehraných duelů se Predators radovali pouze třikrát a naposledy prohráli s Chicagem. Nashville nepodává na domácím ledě špatné výkony, venku ale dokázal zvítězit pouze pětkrát. 

Do branky St. Louis se postaví Jake Allen, proti němuž by měl s největší pravděpodobností stanout Pekka Rinne. Predators to však ještě nepotvrdili. 

4:00 Vancouver Canucks – Anaheim Ducks

Vancouveru se letos opět nedaří a svědčí o tom až aktuálně dvanácté místo v Západní konferenci. Canucks vyhráli čtyřikrát v posledních deseti zápasech a naposledy porazili Los Angeles. Vancouver nepodává špatné výkony doma, venkovní zápasy ale vůbec nezvládá a zatím dokázal na ledě soupeře vyhrát pouze čtyřikrát. Slabinou Canucks je rovněž vysoký počet obdržených branek, který spolu s nízkou produktivitou vytváří nepěknou bilanci.

Anaheim je na Západě šestý a z posledních deseti zápasů si odnesl pět vítězství, když naposledy porazil Calgary. Hlavní zbraní Ducks jsou přesilové hry – Anaheim má druhou nejvyšší úspěšnost využívání přesilových her z celé soutěže. Co se týče bilance z domácích a venkovních zápasů, jsou Ducks schopni brát body i z arén soupeřů. 

V brankách svých týmů nastoupí pravděpodobně Ryan Miller a John Gibson. Ani jeden z týmů to ovšem zatím nepotvrdil. 

4:00 San Jose Sharks – Philadelphia Flyers 

San Jose podává v tomto ročníku výborné výkony a do zápasu bude vstupovat ze třetího místa Západní konference a s dobrou formou, když dokázalo vyhrát sedm z posledních deseti zápasů. Třetí výhru v řadě přidali Sharks naposledy proti Anaheimu. Důležitým faktorem úspěchu San Jose je nízký počet obdržených branek – méně jich na Západě dostala už jen Minnesota. Ve prospěch Sharks hovoří i výborná bilance z domácích utkání.

Philadelphia po krasojízdě poněkud zpomalila a drží se na sedmém místě Východní konference. Z deseti posledních střetnutí Flyers šestkrát vyhráli, naposledy ale přidali druhou prohru v řadě v zápase se St. Louis. Zatím je hlavní slabinou Philadelphie příliš vysoký počet obdržených branek – na Východě jich dostali vůbec nejvíce.

V brance se očekává souboj Martina Jonese a Steva Masona. Týmy zatím ale startující gólmany nepotvrdily. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.