bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pozice jedničky je priorita. Crawford stojí o chicagské brankoviště, peníze teď neřeší

26. srpna 2020, 10:00

Tomáš Zatloukal

Když před sedmnácti lety zaznělo v Nashvillu jeho jméno, stal se teprve druhým vybraným gólmanem. Před ním šel v tehdejším draftu na řadu už jen Marc-André Fleury. Chicago své volby nikdy litovat nemuselo, Corey Crawford strávil v tradičním klubu z Větrného města už 13 sezon a pomohl Blackhawks ke dvěma Stanley Cupům. Věrný by ikonickému dresu se sauckým náčelníkem rád zůstal i nadále.

Crawford a Fleury se shodou okolností před pár dny střetli v prvním kole play-off. Prvně jmenovaný se snažil zkrotit střelce Vegas, druhý strávil většinu série na střídačce Golden Knights.

Stal se dvojkou Robina Lehnera. Vytáhlého Švéda, s jehož konkurencí se musel v této sezoně potýkat i Crawford.

Svou pozici nakonec uhájil a v závěru zkrácené základní části exceloval. Důležité zákroky poté předvedl také během předkola, kdy se podepsal pod vyřazení Edmontonu. Olejáři sice měli ohromnou palebnou sílu v Connoru McDavidovi s Leonem Draisaitlem, přesto padli.

A jedním vskutku náramným výkonem se Crawford, už pětatřicetiletý brankář, blýskl také proti Vegas. Zápas číslo 4 pro Chicago doslova ukradl, vždyť lapil 48 ze 49 střel. "Byl úchvatný," pěli na něj spoluhráči ódy. Sám o sobě ovšem Zlaté rytíře vyřadit nemohl.

Asi nejslavnější nositel čísla 50 v dějinách NHL každopádně ještě neřekl poslední slovo. Chce chytat dál a jeho prioritou je setrvání u Černých jestřábů. Má ovšem jasnou podmínku. "Rád bych odchytal tunu zápasů," povídá rodák z Montrealu.

Ne, ještě se necítí na roli mentora. Zkušené dvojky, která předává tipy a triky mladšímu kolegovi. Stále v sobě má touhu stát večer co večer mezi třemi tyčemi a přispět k dalším úspěchům. Věří, že parta kolem kapitána Jonathana Toewse může pomýšlet ještě na jeden stříbrný pohár.

"Pořád máme v týmu spoustu skvělých borců. Vyhrát pro Chicago ještě jednou by bylo prostě senzační, to je můj hlavní cíl," hlásí Crawford, jehož tento týden čekají vyjednávání se Stanem Bowmanem, GM Blackhawks.

"Chci zůstat a pravidelně chytat. Nelíbí se mi představa, že bych proseděl půlku základní části na lavičce. Myslím si, že pro mužstvo mám největší přínos, když jsem na ledě. Mé vytížení bude při jednáních klíčový bod, peníze v tuto chvíli zásadní nejsou."

Zdá se, že Crawford je ochotný slevit. Že už nutně nepotřebuje brát šest milionů dolarů ročně (jeho poslední stropová zátěž). Jde mu o čas na ledě. Najde s Bowmanem společnou řeč?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.