bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poprvé v NHL! Svečnikov zazářil florbalovým gólem, překonal Ritticha

30. října 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Že na tuhle fintu není v NHL dost času a prostoru? Že odvážlivce hned sejme bránící hráč? Přepište dějiny, i nejslavnější hokejová liga světa už viděla nádherný kumštýřský kousek, pro který má finština výraz "Ilmaveivi" a jemuž se v zámoří přezdívá "Michigan". Florbalovým, chcete-li lakrosovým blafákem se blýskl ruský talent Andrej Svečnikov.

Co se loni nepovedlo Viktoru Arvidssonovi z Nashvillu, zvládl nyní ofenzivní klenot Caroliny.

Svečnikov v první třetině napínavého mače s Calgary vyrovnal úžasným manévrem na 1:1, když propasíroval kotouč kolem pravé tyčky a masky Davida Ritticha.

Český gólman sklízí napříč internetovým světem pochvaly za to, že udělal maximum pro to, aby byl devatenáctiletý rodák z Barnaulu neúspěšný. Namáčkl se k žerdi, pod břevnem nechal jen maličko místa. 

I to ale Svečnikovovi stačilo. Suverénně provedl kličku, se kterou v minulosti neuspěl v juniorské QMJHL a také proti newyorským Islanders. "Zkouší si to na tréninku den co den a pokaždé se trefí. Bylo jen otázkou času, kdy se mu tahle finta povede i v ostrém zápase," povídal Rod Brind'Amour.

Kouč Hurikánů ocenil Svěčnikovovu branku i kvůli tomu, že byla pro vývoj zápasu důležitá. Náramně nadaný teenager srovnal skóre, později navíc vlastnoručně rozhodl o vítězství Caroliny v přesilovce.

 

 Svečnikov se dočkal řady poklon za svůj florbalový gól, smekli před ním i soupeři. "Byla to od něj úžasná akce," uznal Matthew Tkachuk, jeden z tahounů Flames.

Sama hvězdička Canes ke skvostné trefě řekla: "Zrovna ráno na tréninku jsem si ten blafák zkoušel. Jsem rád, že mi to v ostrém zápase vyšlo."

Trik, který vytáhl na MS 2011 shodou okolností právě proti Rusku Fin Mikael Granlund, naučil Svečnikova jeho starší bratr Jevgenij. Ano, ten samý Jevgenij, co obléká dres detroitských Red Wings a na jaře hrozil pomstou Alexi Ovečkinovi.

Tehdy Andrej Svečkinov skončil na lopatkách, teď je vynášen do nebes.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.