bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Popáté v řadě! Crosby byl zvolen nejkomplexnějším hráčem NHL

11. dubna 20:49

Jan Vojkůvka

NHLPA zveřejnila výsledky ankety, ve které v průběhu této sezony hlasovalo 639 hokejistů z nejslavnější hokejové ligy světa. Popáté v řadě byl svými kolegy jako nejkomplexnější hráč zvolen kapitán Pittsburghu Sidney Crosby. Z 589 hokejistů, kteří vyplnili odpověď u této otázky, hlasovalo pro Crosbyho 226 hráčů.

Crosby, jenž v této sezoně táhne Pittsburgh s 86 body za 40 gólů a 46 asistencí v 78 zápasech, obdžel 38,37 % hlasů, přičemž při svém pátém vítězství v této anketě se dočkal nárůstu oproti minulé sezoně o 8,27 % hlasů.

Zvolením Crosbyho hokejisté NHL potvrdili, že individuální statistiky, byť pro úspěch týmu také velmi důležité, nejsou v komplexnosti hráčů tolik ceněné. Zajímavostí pak je, že nikdo z nejproduktivnějších hokejistů této sezony se v této kategorii neumístil ani v elitní trojce. Druhé místo obsadil Aleksander Barkov z Floridy a třetí Anže Kopitar z Los Angeles. Až čtvrtý byl Connor McDavid z Edmontonu a pátý Nathan MacKinnon z Colorada.

Crosby v anketě, která zahrnovala více než 10 kategorií, obsadil rovněž druhé místo za Connorem McDavidem v hlasování o tom, kterého útočníka by chtěli hráči v týmu, kdyby měli vyhrát jedno konkrétní utkání. Zajímavostí této konkrétní otázky pak je, že byl zcela opomenut nejlepší střelec probíhajícího ročníku Auston Matthews, jenž se nevešel do Top 5. 

Crosby byl ještě zvolen na druhém místě za Ryanem O'Reillym mezi hráči, které by jejich kolegové chtěli ve formaci, kdyby nutně potřebovali vyhrát jedno konkrétní buly.

A další kategorie? Poměrně překvapivý výsledek měla anketa o brankáři, kterého by chtěli hokejisté v týmu, kdyby potřebovali vyhrát jedno konkrétní utkání. Zvolen byl Andrej Vasilevskij z Tampy. Vysněným obráncem pro více než 50 % hlasujících ve stejné kategorii pak byl Cale Makar z Colorada. Ten vyhrál i v kategorii o hokejistovi, jenž dokáže svými přihrávkami nejlépe zakládat rychlé protiútoky.

Connor McDavid byl pro změnu zvolen jako hokejista s nejlepší technikou hole. A z druhého soudku, proti kterému hráči hokejisté nehrají rádi? Tady asi výsledky nepřekvapí, jedná se o zarputilého Brada Marchanda z Bostonu, který umí soupeřům zápasy dost znepříjemnit. Druhý byl McDavid, třetí Matthew Tkachuk a čtvrtý Tom Wilson. Obránce Victor Hedman z Tampy byl zase zvolen hráčem, proti němuž se nejhůře hraje před brankou soupeře.

Pokud jde o nejlepšího tvůrce hry, hokejisté zvolili Nikitu Kučerova z Tampy, jenž o 7,5 % hlasů porazil McDavida, přičemž oba atakují hranici 100 asistencí v této sezoně.

Z triumfu v hlasování se může radovat rovněž český útočník David Pastrňák, jenž byl zvolen hráčem s nejlepším módním vkusem. V hlasování dostal 15,02 % hlasů a porazil Williama Nylandera a Austona Matthewse.

A jako takovou perličkou bylo hlasování o tom, ve které zemi by hokejisté nejraději hostili zápasy NHL. Česká republika se bohužel nedostala do první pětky. Mezi hráči zvítězila Itálie před Švédskem a Anglií. Čtvrté bylo Švýcarsko a pátá Francie.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.