bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

POHLED: Ohavně faulující loktem. Messier mrkl do zrcadla a uviděl Troubu

20. května 16:00

Tomáš Zatloukal

To rozhodnutí Marka Messiera vyvolalo pořádný humbuk. Údivem zdvižená obočí, ironický potlesk, zlobu vůči kanadské ikoně. Obzvlášť ve světle pokusu o likvidační zákrok na Martina Nečase nevyznělo vybrání Jacoba Trouby nositelem Mark Messier Leadership Award zrovna šťastně. A tak nejvíce rezonuje nechtěná paralela mezi oběma borci.

Obětavě blokuje rány soupeřů.

Neúnavně hraje do těla,

Má posunutý práh bolesti.

Trouba si minimálně za nasazení a obětavost zaslouží respekt. Ostatně mezi spoluhráči je oblíbený, dovede se jich zastat, vědí, že pro ně klidně padne.

Umí si vzít slovo, srovnat kabinu.

Ano, Trouba je schopný lídr.

Definici Messierovy ceny (držitel ztělesňuje skvělé vůdčí kvality na ledě i mimo něj, hraje vůdčí úlohu pro komunitu a rozvoj hokeje) ovšem naplňuje jen částečně.

I mnozí fanoušci newyorských Rangers ho nemohou vystát, přejí si jeho odchod, případně minimálně ostře nesouhlasí s jeho nebezpečnou hrou lokty.

„Trouba ostatní vede, cestu jim ukazuje zdviženým loktem.” Posměšné příspěvky  se na sociálních sítích vyrojily ve velkém, poté co získal Messierovo ocenění.

Jako když píchnete do vosího hnízda.

A divíte se? Málokdo chce v kádru svého oblíbeného mančaftu někoho, kdo má pověst zákeřného borce, co ohrožuje zdraví soupeřů.

Za kapitána už vůbec ne…

K Troubovi přesto čerstvá pocta, paradoxně udělena samotným "Moosem", svým způsobem pasuje.

Když vypustíte srovnání jeho a Messierova hokejového kumštu, což už z podstaty jejich pozic a rolí je složité, najdete výrazný společný rys mezi oběma kapitány Jezdců.

Je to sklon ke špinavostem. A nenávist k porážce.

Messier byl až chorobně soutěživý a mnohdy i mstivý. Ač jde o jednoho z elitních hokejistů dějin NHL, bylo by nefér si ho idealizovat.

Tohle video množná kdekomu otevře oči…

Trouba možná není zosobněním zmiňované definice, ale naopak – i klubovou příslušností - evokuje borce, po kterém je trofej pro špičkového vůdce pojmenovaná. A který jí udílí. 

Jako kdyby se Messier, poslední kapitán, co dobyl pro Manhattan Stanley Cup, tentokrát podíval do zrcadla a zavzpomínal.

Napodobí ho Trouba i v tomto směru? Je v polovině cesty, potřebuje ještě osm výher.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.