bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po šesti zápasech znovu na marodce. Järnkrok má opět problémy s rukou

16. března 17:10

Jan Vojkůvka

Tvrdý náraz do mantinelu může Calleho Järnkroka přijít hodně draho. Švédský útočník Toronta, který se teprve na začátku března vrátil z marodky, si znovu zranil ruku a ačkoliv nebyly prozatím zveřejněny žádné bližší podrobnosti, tak podle odhadů by měl chybět svému týmu několik týdnů.

Järnkrok, jenž v minulé sezoně poprvé v kariéře dokázal prolomit hranici dvaceti vstřelených branek v základní části, na svůj nejlepší ročník kariéry nemůže prozatím navázat zejména kvůli zdravotním obtížím. Dvaatřicetiletý Švéd, který v lize prošel organizacemi v Nashvillu, Seattlu a Calgary, než se v sezoně 2022/23 zabydlel v Torontu, už podruhé skončil na marodce kvůli zranění ruky.

Poprvé se Järnkrok zranil na konci ledna a kvůli zlomenému kloubu se vrátil na led až po pěti týdnech. Po návratu ovšem stihl odehrát jen šest zápasů a opět zamířil mezi zraněné hráče Toronta. 

Ve čtvrtečním utkání proti Philadelphii se mu osudným stal souboj ve středním pásmu s Camem Yorkem, při němž ztratil rovnováhu, spadl a v plné rychlosti narazil do mantinelu. Původně to vypadalo, že je pouze otřesený, ale po příchodu člena realizačního týmu se ukázalo, že má problém s rukou. Trenér Toronta Sheldon Keefe odmítl specifikovat, jestli si Järnkrok poranil stejnou ruku, se kterou promarodil celý únor.

Pro Toronto je ztráta Järnkroka velkou komplikací. Týmu totiž kvůli zranění kotníku od konce minulého týdne schází Mitch Marner a švédský forvard zaujal jeho místa v přesilovkové formaci a také v top formaci vedle Austona Matthewse.

Vzhledem k tomu, že Järnkrok bude chybět několik týdnů a návrat Marnera je rovněž ve hvězdách, musí trenérský štáb Maple Leafs pořádně promíchat sestavou. To je ve chvíli, kdy pomalu vrcholí boje o pozice pro play-off (Toronto je ve Východní konferenci páté), vždy velká nepříjemnost.

„Jsou to velmi těžce nahraditelní kluci,“ podotkl v rozhovoru pro TSN kapitán Maple Leafs John Tavares. „Je na zbytku týmu, aby šel na led a snažil se je zastoupit, musíme hrát hlavně týmově,“ upozornil.

S tím souhlasí i William Nylander. „To, že nám chybí tito kluci, je pro tým složité. Ale je to pro nás šance, jak si vybudovat odolnost a najít způsob, jak vyhrávat zápasy i bez nich. Až se pak vrátí, budeme ještě lepší,“ dodal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.