bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po dvanácti letech v AHL. Parise bude nabírat kondici na farmě!

28. prosince 2017, 19:15

Pavel Golasowski

Hokejový návrat Zacha Pariseho je na spadnutí. Zítra ve dvě hodiny ráno středoevropského času nastoupí v dresu farmářského celku Minnesoty – Iowa Wild. Třiatřicetiletý útočník neodehrál v letošní sezóně za Minnesotu Wild ani jeden zápas. Na vině je operace zad, kterou muselo hvězdné levé křídlo podstoupit.

Naposledy odehrál Parise zápas v nižší soutěži v roce 2004-05, kdy celou NHL postihla výluka. Nyní, o 12 let později, se chystá jeho triumfální návrat. Zkušený americký hokejista by měl nastoupit v utkání Iowy Wild proti Rockford IceHogs. Parise již nějakou dobru trénuje s A-týmem, ale až nyní nastoupí do soutěžního utkání, i když se nejedná o zápas v dresu Minnesoty. 

Samotný Parise je rád, že se může na NHL připravit v nižší soutěži. „Nějakou dobu trvá, než naberete zpět ztracenou kondici a výdrž. Tyhle věci nezískáte zpět přes noc. Musíte se dostat do hry a odehrát více zápasů. Takže jsem usoudil, že začít v AHL po takto dlouhé rekonvalescenci bude nejlepší,“ prozradil Parise s tím, že se po dnešním zápase chce vrátit zpět do Minnesoty a absolvovat s mužstvem páteční trénink. 

Debut v této sezóně by si mohl Zach Parise odbýt po novém roce, ale jak potvrzuje trenér Bruce Boudreau, žádný konkrétní termín neexistuje. „Chceme si být jistí, že až nastoupí bude stoprocentně zdravý a připravený. Ale až se vrátí, tak to bude fantastické.“ 

Parise vynechal kvůli zranění zad a následné operaci většinu přípravného kempu a do regulérní sezóny letos ještě nezasáhl. Právě záda jsou Pariseho achillovou patou. Před rokem a půl musel vynechat zápasy v play-off kvůli herniovanému disku, který je částí páteře. Potíže často vznikají opotřebením těla.

Třiatřicetiletý Američan odehrál minulou sezónu 69 zápasů, ve kterých si připsal 19 gólů a 23 asistencí. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.