bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pittsburgh obchodoval s Floridou. K Tučňákům se stěhuje Bjugstad

1. února 2019, 19:55

Jan Vojkůvka

NHL se v pátek stala svědkem rozsáhlé výměny mezi Pittsburghem a Floridou. Součástí byli hned čtyři hokejisté a tři volby v draftu, které získala Florida. Penguins přivedli do svých řad Nicka Bjugstada s Jaredem McCannem, opačným směrem za sluníčkem se naopak vydali Derrick Brassard s Rileym Sheahanem.

Florida s Pittsburghem se těmito změnami snaží oživit své soupisky před poslední třetinou základní části, do níž vstupují oba v ne úplně komfortních pozicích. Zatímco Pittsburgh je ve Východní konferenci šestý, Florida až třináctý se ztrátou 11 bodů na elitní osmičku.

I proto se Penguins odhodlali k výměně, v níž získali devatenáctku draftu 2010 Nicka Bjugstada, který se na Floridě v této sezoně spíše trápil. Ve 32 zápasech zaznamenal pouze 5 branek a ani zdaleka se nepřibližuje ke statistikám, na něž si Panthers od svého centra zvykli.

Spolu s Bjugstadem, který má před sebou ještě další dva roky pod současným kontraktem, míří do Pittsburghu Jared McCann, jenž se po příští sezoně stane chráněným volným hráčem. Dvaadvacetiletý McCann ve 46 zápasech nastřílel 8 branek a přidal 10 asistencí. 

Na slunnou Floridu se naopak stěhuje zkušený jednatřicetiletý Derrick Brassard, jemuž končí letos pětiletá smlouva. Během ní se už stěhoval z New Yorku Rangers do Ottawy a loni do Pittsburghu. Brassard ve 40 zápasech zaznamenal bilanci 9+6. 

Kromě Brassarda získali Panteři Rileyho Sheahana, jenž ve 49 utkání vstřelil 7 gólů a přidal dvě asistence. Tomu končí smlouva už po této sezoně. V rámci výměny míří na Floridu také volba ve druhém a dvě volby čtvrtém kole draftu 2019.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.