bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: Las Vegas přitáhl do vedení mužstva dalšího odborníka

20. října 2016, 7:54

Petr Adler

Ať už se budou Rytíři z Las Vegas nakonec jmenovat jakkoliv, jedno se jim nedá upřít: soudě podle toho, jaké si vybírají lidí do vedení, vědí už teď, co dělají. Nyní právě oznámili, že najali svého prvního analytika hokejových operací, čili člověka, který ví, jak stavět smlouvy tak, aby mužstvo proplulo úskalími mzdového stropu.

Tím člověkem se stal Tom Poraszka, chlapík, který loni založil stránky generalfanager.com. Když se člověk chtěl dozvědět cokoliv o peněžní situaci ktereholiv ze 30 mužstev NHL, nemusel chodit nikam jinam.

Současně také mužstvo zveřejnilo pár obrázků své kabiny (viz snímek). Chybí tam pochopitelně znak mužstva, ale to zajisté ještě pár neděl počká.

Webové stránky, které nový rozborář nového mužstva Tom Poraszka založil, se staly zdrojem informací nejen pro zanícené hokejové fanoušky. Používali jich dokonce mnozí funkcionáři jak ligy, tak jejích jednotlivých mužstev.

Nával, který se na těchto stránkách konal v době honičky po volných hráčích (k 1. červenci), nebo v době kolem uzávěrky výměn, či v době kolem výběru nováčků (draftu), byl přímo neskutečný. Několik papalášů z ligy i od jednotlivých mužstev přiznalo, že jejich odborníci přes otázky využití mzdových fondů tak, aby se trefily pod mzdový strop jsou sice dobří, ale generalfanager.com to měl všechno najednou a pohromadě tak, že jejich odborníkům pak už jen stačilo přizpůsobit čísla potřebám svého mužstva.

Poraszka oznámil ukončení činnosti stránek doslova takto (ovšem anglicky):

Se zármutkem sdělujeme že toto neuvěřitelné dítě naší vášně zavírá dveře. Spustili jsme General Fanager (těžko přeložitelná slovní hříčka se slůvky fan jako fanoušek a manažer) v květnu roku 2015. Pomohli jsme spoustě a poznali jsme od té doby spousty uživatelů, kteří nám budou všichni ohromně chybět.

Všem těm, kteří nám kdy pomohli, od těch, kteří v nejrušnějších dnech zaskočili, aby nám píchli, k těm, kteří nám oznámili chyby, nebo pomohli najít podrobnosti, nebo jen pravidelně naťukávali do prohlížeče generalfanager.com: díky.

Ozvaly se hlasy, že je škoda, že takhle užitečné stránky končí, a mnozí se ptali, proč je Poraszka nesvěří někomu jinému, třeba i tím, že by je prodal. Poraszka věc zatím nijak nekomentoval, ale je zcela možné, že součástí jeho smlouvy s nastávajícím mužstvem je, že převede celou databázi generalfanager.com pod křídla svého nového zaměstnavatele. Budoucí mužstvo by tak získalo neslýchaný nástroj, který by pokračoval v práci původních nezávislých stránek.

V takovém případě by ale bylo jasné, proč se generalfanager.com musel rozloučit s veřejností: otázky střetu zájmů bere převážná většina podnikatelů Severní Ameriky velice vážně.

Když si uvědomíme, že prvním profesionálním skautem nového mužstva je neuvěřitelně zkušený a ve svém nazírání na hráče nad jiné přesný Václav Nedomanský, začíná být všem naprosto zřejmé, že Rytíři, ať už jacíkoliv, to myslí s impozantním vstupem do ligy se začátkem příští sezóny velice vážně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.