bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Perry s Chicagem dospěli k dohodě. Blackhawks čeká i tak za zrušený kontrakt menší trest

16. března 15:08

Jan Vojkůvka

Byla to kauza, kolem které se šířila řada nepravd a drbů. Nyní je konečně kauza kolem Coreyho Perryho a Chicaga u konce. Podle informací obě strany a hráčské odbory (NHLPA) vyřešily spor kvůli listopadovému zrušení Perryho kontraktu ze strany Chicaga. Byť bližší informace zástupce komisaře NHL Bill Daly neposkytl, jedná se pravděpodobně o finanční vyrovnání. Hovoří se také o tom, že Chicago by mělo být dodatečně potrestáno penalizací v platovém rozpočtu.

Daly nechtěl specifikovat, jaká dohoda se mezi Perrym a Chicagem upekla. Rozhodně mu však musel spadnout kámen ze srdce, že další starosti už nadále liga řešit nemusí. V únoru totiž zástupci NHLPA podle Dalyho vyhrožovali, že kvůli ukončení Perryho smlouvy bude podána oficiální stížnost.   

Odborům se nelíbilo, že Chicago zrušilo Perryho kontrakt 28. listopadu jako okamžitou reakci na vypuknutí aféry. Podle NHLPA mělo místo toho hráči nabídnout možnost vstoupit do asistenčního programu a vyhledat odbornou pomoc.

Blackhawks oznámili 28. listopadu, že ukončí Perryho smlouvu poté, co interní vyšetřování zjistilo, že se Perry dopustil nepřijatelného chování a porušil podmínky své smlouvy v NHL a interní pravidla Blackhawks. Generální manažer Kyle Davidson tehdy označil Perryho prohřešek za záležitost na pracovišti, nikoliv za trestný čin.

Okamžitě se vyrojila spousta spekulací, které ale obě strany rychle dementovaly, byť drby si dál žily svým vlastním životem. Perry následně 30. listopadu podotkl, že začal spolupracovat s odborníky na duševní zdraví a zneužívání návykových látek. Jak se ukázalo, za vše mohl alkohol.

Kvůli tomu, že Chicago nenabídlo Perrymu vstup do asistenčního programu a rovnou se rozhodlo jeho roční smlouvu na 4 miliony dolarů zrušit, dostala se organizace z Illinois do hledáčku hráčských odborů. NHLPA začala situaci vyšetřovat a začala na Chicago, potažmo samotnou ligu, vyvíjet nátlak.

Žádné tahanice však z celého incidentu nakonec nebudou. Chicago se totiž mělo s Perrym dohodnout na finančním vyrovnání, což je podle webu The Athletic běžná praxe. Jako příklad uvádí situaci kolem San Jose a Evandera Kanea, kterému byla v lednu 2022 vypovězena smlouva za porušení protokolů proti covidu-19. Vyrovnání tehdy zohledňovalo rozdíl mezi částkou, kterou by dostal za poslední tři roky smlouvy se Sharks, a částkou, kterou měl za tyto sezony obdržet na základě nové smlouvy s Edmontonem, jemuž se posléze upsal.

Podle dalších informací z toho ovšem není Chicago tak úplně venku. V zámoří se zmiňuje, že by Blackhawks měli dostat ještě nějaký trest za ukončení Perryho kontraktu. Jednat by se mělo o blíže nespecifikovanou penalizaci pro platový rozpočet. Pro generálního manažera Davidsona se ale nejedná o zas tak velký problém, jelikož jeho tým je v přestavbě a má dostatečný prostor pod mzdovým stropem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.