bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Patnáctý český gólman v NHL. Will potrénoval s Royem a poté zaskočil za Pickarda

27. ledna 2016, 20:30

Tomáš Zatloukal

Ač za běžné konstelace platí za klubovou čtyřku, dočkal se včera český gólman Roman Will své premiéry v Národní hokejové lize. Do klece Colorada se postavil na závěrečnou třetinu proti San Jose díky šťastné shodě okolností: ruská jednička Semjon Varlamov musela k soudu, švýcarská dvojka Reto Berra je stále zraněná a kanadská trojka Calvin Pickard kvůli nemoci odvedla mizerný výkon a po čtyřech gólech byla zralá na ručník. Willovi tak vyšlo motto, které si nechal nastříkat na svou nejnovější masku, splnil se mu sen.

Na twitterovém účtu plzeňského odchovance stojí další motivační hláška: "Když něco chceš, spojí se celý vesmír, abys své přání uskutečnil". Citace z Alchymisty jako by skutečně provázela Willovy kroky, vždyť kdyby nedošlo k zmiňovaným patáliím u jeho třech kolegů, mezi tři tyče Avalanche by se nejspíše letos nepostavil. A to ještě "hrozilo", minimálně podle divoké mysli zasněných novinářů z Yahoo Sports, že bývalou hvězdu Mladé Boleslavi obere o premiéru Patrick Roy.

Detail zadního plátu Willovy masky:

Právě coloradský kouč byl druhým brankářem na ranním rozbruslení před náročným mačem ze Žraloky. Na ledě chyběli Berra, Varlamov i Pickard, který bojoval s chřipkou. "Večer ale určitě nastoupí. Je to bojovník, zvládne to," ujišťoval senzacechtivé reportéry "Svatý Patrick", pilně pokračující v přípravě na únorové utkání veteránů pod otevřeným nebem. Zachytá si v něm proti Detroitu Red Wings.

Willův první zákrok v NHL na fotce:

Pickard skutečně nastoupil, ale působil dosti malátně. Po čtyřiceti odehraných minutách a kvartetu puků v síti přepustil své místo nováčkovi s číslem 35 na zádech. Již klasické brankářské numero zbylo v coloradské sadě dresů volné od té doby, co se do důchodu odporoučel populární fantom Jean Sebastien Giguere. Před ním jej u Lavin nosili další maskovaní muži: Stephan Fiset, Tommy Salo, Tyler Weiman a Rick Tabaracci.

Patrick Roy na ranním rozbruslení:


Na Willa za 18 minut a 28 sekund čistého času letěly tři puky, patnáctý český gólman v historii National Hockey League za svá záda pustil jediný. Ten poslední, vypálený z hole kanadského zelenáče Jasona DeMela. Pro oba šlo o úvodní gól, jeden se veselil, druhý smutně pokročil rameny. Will s DeMelovou ranou nemohl nic dělat, do sítě mu zaplula kvůli výrazné teči.

Willův první zákrok v NHL na videu:


Ale i takový je hokej. Dvaadvacetiletý talent se každopádně dočkal svého vytouženého zážitku a představil se v NHL. Třeba brzy přidá i další představení, potřeboval by ovšem poněkud přidat na farmě, kde zatím patří spíše do průměru než mezi hvězdy. Navrch mu běží poslední rok nováčkovského kontraktu a Will musí zabojovat o novou smlouvu. Štěstí je třeba jít naproti a třeba se pak zase vesmír spojí...

Will poprvé inkasuje:

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.