bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ottawa už proti Rangers potřebuje zabrat, Západ uvidí souboj těžkých vah

24. ledna 2016, 20:00

David Mekleš

V neděli se mělo původně hrát pět zápasů NHL, ale jeden byl odložený kvůli nepříznivému počasí. Senators na svém ledě hostí New York Rangers a už by potřebovali naplno bodovat, protože ztráta na osmé místo ve Východní konferenci se jim stále zvětšuje. Západní konference nabízí dva zajímavé duely. Nejdříve Chicago přivítá St. Louis a později v noci se San Jose utká s Los Angeles.

--:-- Washington Capitals – Pittsburgh Penguins

Zápas je odložen kvůli sněhové bouři Jonas.

21:00 Ottawa Senators – New York Rangers

Ottawa nevyhrála už dva zápasy po sobě a ve Východní konferenci ji patří 11. místo se ztrátou pěti bodů na sedmý Boston a osmé New Jersey. Senators trápí špatná forma už delší dobu. Z posledních 12 utkání má tým z hlavního kanadského města pouze čtyři vítězství a z toho tři byly až po normální hrací době. Je jasné, že Sens už potřebují zabrat, protože pokud budou pokračovat v aktuálních výkonech, tak se do play off nepodívají. Domácím bude chybět útočník Milan Michálek, který si v pátek podruhé v sezóně zlomil prst na ruce. V sestavě nebude ani Kyle Turris (kotník), jenž vynechá třetí zápas za sebou. Do branky půjde Craig Anderson.

New York vyhrál svůj poslední zápas v Carolině 4:1. Pro Rangers to byla druhá výhra v řadě, což se jim povedlo poprvé od 23. listopadu. Dnes tedy hosté budou usilovat o třetí vítězství po sobě a mohlo by se jim to povést, protože v předchozích dvou vzájemných utkáních proti Ottawě se vždy z vítězství radoval právě tradiční celek. Derek Stepan dnes odehraje svůj 400. zápas v NHL. Do sestavy Blueshirts se vrací Chris Kreider, naopak chybět bude Rick Nash. Do brankoviště hostů se postaví Henrik Lundqvist.

00:00 Carolina Hurricanes – Calgary Flames

Oba týmy jsou ve svých konferencích mimo postupové pozice do play off. Carolině schází na osmé místo na Východě pět bodů. Calgary má výhodu v tom, že hraje ve slabé Pacifické divizi a díky tomu ztrácí na Západě na šesté místo jen šest bodů, na osmé potom už bodů devět. Musíme ještě dodat, že kanadský tým odehrál pouze 45 zápasů, což se spolu s Philadelphií nejméně v celé lize. Do branky domácích půjde zřejmě Eddie Läck, za hosty si zachytá Karri Rämö.

01:00 Chicago Blackhawks – St. Louis Blues

Hodně atraktivní zápas se bude hrát v Chicagu, kam přicestují hokejisté St. Louis. Jedná se o třetí vzájemný zápas v tomto ročníku. V předchozích dvou si oba týmy připsaly po jednom vítězství, akorát St. Louis ho vybojovalo až po prodloužení. Blackhawks vedou Západní konferenci se ziskem 68 bodů, Blues jsou na čtvrté pozici a mají o čtyři body méně.

Oba týmy dnes čeká už 52. utkání v sezóně, což je nejvíce v celé NHL, a je jasné, že už se obě organizace těší na blížící se přestávku pro Utkání hvězd. Co se týče aktuální formy, tak Chicago prohrálo své poslední dva zápasy při skóre 1:6, ale předtím mělo 12 vítězství v řadě. St. Louis bodovalo v devíti z posledních 10 utkání. Jeho bilance je 5-1-4. Uvidíme, jak si oba týmy povedou dnes. Do branky domácích jde Corey Crawford, za St. Louis by měl chytat Brian Elliott.

04:00 San Jose Sharks – Los Angeles Kings

Posledním utkáním nedělního programu je kalifornské derby mezi Sharks a Kings. Oba celky na sebe narazí počtvrté v této sezóně. V předešlých třech utkáních se z vítězství dvakrát radovalo San Jose. Právě Sharks mají v poslední době parádní formu. Vyhráli dvakrát po sobě a z posledních osmi zápasů získali 15 z 16 možných bodů. Konečně se trochu začíná dařit Tomáši Hertlovi. Odchovanec pražské Slavie dal tři branky z posledních čtyř zápasů. Uvidíme, jak se mu povede dnes.

Los Angeles včera prohrálo 2:3 s Arizonou, ale to Kings až tolik vadit nemusí, protože na čele Pacifické divize mají osmibodový náskok právě před druhým San Jose. Horší zprávou je, že dnes možná hostům bude chybět útočník Milan Lucic, jehož úder pěstí do obličeje Kevina Connautona z Arizony bude projednávat disciplinární komise. Rozhodnutí padne brzy a je pravděpodobné, že Lucic se svou minulostí zápas proti Sharks vynechá. Do branky domácích jde Martin Jones, za hosty by mohl chytat náhradník Jhonas Enroth, ale jisté to není.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.