bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Orpik po tvrdém hitu nedohrál třetí finále. Měl by být v pořádku, říká Trotz

3. června 2018, 20:01

Jan Vojkůvka

Hokejisté Washingtonu Capitals vyhráli sice třetí finále bojů o Stanley Cup na domácím ledě 3:1, pořádně jim však zatrnulo, když v průběhu druhé třetiny jejich defenzivní opora Brooks Orpik schytal těžký hit od Jamese Neala. Zkušený obránce sice pokračoval v utkání, ale v polovině třetí třetiny z duelu předčasně odešel.

Podle dostupných informací byl Orpik odvolán kvůli vyšetření, zda neprodělal opětovný otřes mozku, s nimiž během kariéry často laboroval. Asi nejznámějším případem bylo zranění z prosince 2013, kdy hrál v dresu Penguins a Shawn Thornton za hit na Orpika vyfasoval patnáctizápasovou suspendaci.

V utkání proti Vegas se Orpik dostal do střetu s Jamesem Nealem, od něhož se doslova odrazil do vzduchu a při ošklivém pádu na zem měl velké štěstí, že se neudeřil hlavou o led. Po zákroku byl sice viditelně otřesený, ale přesto v utkání zůstal a zápas opustil až v průběhu poslední třetiny.

„Bude v pořádku, nejsem vůbec znepokojený,“ řekl po zápase trenér Capitals Barry Trotz s tím, že podezření na otřes mozku se u Orpika nepotvrdil. 

Není to ale poprvé, co se stal Orpik ve finálové sérii terčem hráčů Vegas. Už ve druhém finále, kdy vsítil rozhodující branku (na gól přitom čekal od sezony 2015/16), byl po závěrečné siréně seknut Erikem Haulou, kvůli čemuž potřeboval neuvěřitelných 15 stehů na ukazováčku.

Přesto do třetího finále nastoupil. A málokdo pochybuje o tom, že nezničitelný Orpik nastoupí i do příštího zápasu. V něm se bude chtít Washington dostat do vedení 3:1 na zápasy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.