bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odchod legendy. Anaheim se snaží zbavit Perryho

10. června 2019, 13:30

David Zlomek

Coreyho Perryho Anaheim draftoval v roce 2003 v prvním kole. Spojení kanadského útočníka a kalifornské organizace trvá už 16 let. Ducks a Perry spolu zažili parádní roky, jednou dokonce vyhráli i Stanley Cup. V dresu Kačerů se stal nejlepším střelcem ligy i nejužitečnějším hráčem. Všechno ale jednou končí. Reálné je, že tento osud čeká i toto zdánlivě nekonečné spojení.

Anaheim Ducks totiž nutně potřebují přestavbu. A Corey Perry se rozhodně nejeví jako ten nejlepší hráč, kolem kterého tým stavit. Je mu už 34 a má za sebou těžké zranění. Větším problémem je ale jeho obří smlouva, která potrvá ještě dva roky. Z platového stropu ubírá ročně 8,6 milionu ročně.

Byl by to tak rozvod z rozumu, jak říká novinář Pierre LeBrun. „Aniž by se to mohlo zdát, Ducks mají stejný názor jako Perry,” uvedl. „Respektují ho a ví, že toho pro organizaci udělal strašně moc, ale je mu 34 a má velkou smlouvu. Anaheim je tým, který přestavuje a chce mladé kluky. S největší pravděpodobností se cesty Ducks a Perryho rozdělí.”

Anaheim má tedy dvě možnosti. Buď může zkusit najít nějaký tým, který by o něj měl zájem v rámci výměny, nebo Perryho může vyplatit.

„Mluvili o něm už s několika týmy. Samozřejmě podmínka je, že by si nechali část jeho platu,” vysvětloval dále LeBrun. „Možností je samozřejmě také vyplacení ze smlouvy.”

Jaký by byl důsledek vyplacení? Perry by dostal něco přes 17 milionů dolarů, které mu stále ze smlouvy náleží, navíc by se stal nechráněným volným hráčem, a tak by mohl po prvním červenci kývnout na nějaký levnější kontrakt.

„Spousta věcí je ještě potřeba vyřešit, ale vypadá to, že dny Coreyho Perryho v Anaheimu jsou sečteny,” dodal LeBrun.

Letošní sezona pro něj byla obzvlášť těžká, odehrál jenom 31 zápasů, z nichž si odnesl jenom deset bodů. Spíš než body si ale bude rozhodně pamatovat své vážné zranění kolene, které ho dlouhodobě vyřadilo ze hry.

„Bylo to těžké. Čtyři měsíce jsem se zotavoval. Bylo to frustrující. Ale těším se, až budu zpátky,” odmítl možné spekulace o konci kariéry.

Tato myšlenka možná napadla spoustu lidí. Není úplně nejmladší, věk 34 let už je pro sportovce sklonek kariéry. Nemusí nikomu nic dokazovat ani se hnát za nesplněnými cíli, vyhrál několik individuálních cen, Stanley Cup, dvakrát olympiádu a mistrovství světa. Je tak členem výjimečného Triple Gold Clubu.

A kdyby byl vyplacen, měl by v kolonce karierních výdělků číslo přesahující sto milionů dolarů. S tím se do konce života rozhodně dá vyžít.

Ať už se vedení Ducks a posléze samotný Perry rozhodnou jakkoliv, status legendy mu nikdo neodpáře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.