bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nosek za mořem mění kluby! Zahraje si s Palátem a Vaněčkem

19. července 2023, 20:20

Ondřej Mach

K českým zástupcům Vítku Vaněčkovi a Ondřeji Palátovi přibyl na soupisce New Jersey Devils útočník Tomáš Nosek. S organizací podepsal roční kontrakt v hodnotě jednoho milionu dolarů.

Budoucnost třicetiletého pracanta byla v uplynulých týdnech předmětem četných spekulací. Nosek se netajil tím, že by rád setrval v Bostonu, ale...

Generální manažer Don Sweeney už tak velmi nízký manévrovací prostor pod platovým stropem využil pro posily zvenku. A na jednoho z členů české kolonie zkrátka nezbyly dolary.

Od otevření trhu s volnými hráči uplynuly skoro tři týdny. Nosek vyčkával, své rozhodnutí pečlivě zvažoval s ohledem na rodinu. Fanoušci mezitím volali po jeho comebacku do Pardubic.

Nic takového se ale nekoná: defenzivně laděný forvard vyslyšel nabídku New Jersey Devils. Tedy klubu, který podle mnohých expertů čeká příznivá budoucnost.

Její součástí bude – minimálně pro příští rok – také rodák z východních Čech. A zatímco mává starým parťákům v Bostonu, tak se může těšit na nové. Na předměstí New Yorku přece válí brankář Vaněček a útočník Palát.

Noskův podpis v tiskové zprávě oficiálně potvrdil generální manažer Tom Fitzgerald. Oproti předchozí smlouvě si finančně lehce pohorší, poslední dvě sezony pobíral roční gáži 1,7 milionu dolarů.

Generální manažeři ale mají vzhledem k pomalu rostoucímu platovému stropu svázané ruce. Snaží se ušetřit, kde se dá, každý cent obrací dvakrát...

Schopnosti vítěze české extraligy nebo Calder Cupu ovšem funkcionáře Devils zaujaly. Nosek vyniká nesmírnou poctivostí směrem dozadu, na oslabení bývá velice oblíbenou volbou.

Ale pozor, nebojí se ani rychle vyrazit do útoku. V průběhu minulého ročníku nastřádal – navzdory omezenému hernímu vytížení – osmnáct bodů za sedm gólů a jedenáct nahrávek.

Zámořskou kapitolu před devíti lety odpálil v organizaci Detroitu, později si ho v rozšiřovacím draftu vybrali Vegas Golden Knights. Po dvou letech v Bostonu nyní ochutná další štaci na východním pobřeží USA.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.