bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Noční program NHL: Tampa přivítá Habs, Tavares poprvé proti Islanders

29. prosince 2018, 20:30

Vojtěch Balon

O čtyřech večerních zápasech jsme vás již informovali dříve, po půlnoci ale bude program NHL ještě výrazně bohatší: v noci nás čeká hned 11 utkání!

1:00 Boston Bruins - Buffalo Sabres

Boston v poslední době pravidelně střídá lepší výkony s horšími a postupně spadl až na poslední postupovou příčku do play-off. V minulém utkání Bruins doma překvapivě podlehli New Jersey a navíc přišli o Davida Backese, který byl suspendován za ošklivý zákrok na Blakea Colemana. Sabres se v Atlantické divizi stále drží na třetím místě za Torontem a Tampou, z posledních deseti zápasů ale vyhráli jen čtyřikrát a naposledy nestačili na St. Louis jasně 1:4.

1:00 Toronto Maple Leafs - New York Islanders 

Maple Leafs patří k týmům, které mají momentálně nejlepší formu v lize. Družina Mikea Babcocka se osamostatnila na druhém místě NHL, více bodů má jen rozjetá Tampa. Toronto zvítězilo už pětkrát v řadě, naposledy včera 4:2 nad Columbusem. Také Islanders však mají solidní formu a na postup do play-off momentálně ztrácí jen dva body. Včera Ostrované díky čtyřgólové třetí třetině přestříleli Ottawu 6:3.

1:00 Ottawa Senators - Washington Capitals

Jak již bylo zmíněno, Ottawa v noci na sobotu prohrála 3:6 na ledě Islanders, což byla už třetí porážka Sens v řadě. V posledních dnech a týdnech se začíná projevovat absence zvučných jmen v kádru, výrazně omlazený tým je ve Východní konferenci předposlední o bod před New Jersey. To obhájce titulu z Washingtonu je na tom o poznání lépe, z posledních deseti zápasů osmkrát zvítězil a suverénně kraluje Metropolitní divizi.

1:00 Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 

Tampa sbírá jedno vítězství za druhým a po 38 utkáních má na kontě už 60 bodů. Lightning navíc mají ve svém kádru nejproduktivnějšího hráče soutěže, 61bodového Nikitu Kučerova. Montreal ale rozhodně nebude snadným soupeřem, navzdory dalšímu zranění brankáře Careyho Priceho Habs vyhráli třikrát v řadě — naposledy včera 5:3 na Floridě.

1:00 Florida Panthers - Philadelphia Flyers

Ztráta Cats na postupové příčky začíná pomalu narůstat, propast mezi Floridou a Bostonem je aktuálně už osmibodová. Svěřenci Boba Boughnera pravidelně střídají výhry s porážkami a nedaří se jim nastartovat nějakou delší vítěznou sérii. Podobně na tom jsou i Flyers, jež se výrazně nezvedli ani po výměně trenéra. I pod Scottem Gordonem výsledkově spíše paběrkují, byť herní projev pensylvánského týmu se o něco zlepšil.

2:00 St. Louis Blues - Pittsburgh Penguins

Blues se v posledních dnech zvedají z popela, z posledních deseti zápasů dokázali sedmkrát bodovat. Podobně se ale v poslední době daří i tabulkovým konkurentům St. Louis, a svěřenci Craiga Berubeho tak mají jen jednobodový náskok na poslední Los Angeles a sedmibodovou ztrátu na play-off. To Pittsburgh, zdá se, svou krizi definitivně zažehnal a usadil se na třetím místě Metropolitní divize. Dnes Penguins zaútočí už na páté vítězství v řadě.

2:00 Nashville Predators - New York Rangers

Predators na konci kalendářního roku procházejí menší výsledkovou krizí, která ambiciózní celek sesadila z prvního místa Střední divize. Svěřenci Petera Laviolettea mají na kontě čtyři prohry v řadě, naposledy doma podlehli Dallasu 0:2. Preds přitom vyslali na branku soupeře 49 střel, přesto nedokázali skórovat. Také Rangers v posledních utkáních zbytečně postráceli spoustu bodů, hned pět z posledních deseti zápasů Blueshirts skončilo prohrou v prodloužení či nájezdech.

2:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings

Dallas se zuby-nehty drží na postupových příčkách do vyřazovacích bojů, vedení klubu a fanoušci ale nejspíš od hvězdného kádru čekali více. Na vině jsou především nevýrazné výkony hlavních opor Jamieho Benna a Tylera Seguina, na které je očividně naštavený majitel klubu Tom Gaglardi. Proti Detroitu budou mít Stars solidní možnost odrazit se k lepším zítřkům, Red Wings totiž sužují zranění a z posledních deseti zápasů vyhráli jen dvakrát. 

3:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks

Coloradský elitní útok ve složení Rantanen - MacKinnon - Landeskog je dost možná aktuálně nejúdernější formací v NHL, na Avalanche ale podobně jako na tabulkového konkurenta z Nashvillu dolehla výsledková krize. Proti Chicagu budou Avs odvracet hrozbu čtvrté porážky v řadě. Naopak výkony Blackhawks se poslední dobou zlepšily, svěřenci Jeremyho Collitona se ale stále pohybují u dna Západní konference — navzdory čtvrteční výhře 5:2 nad Minnesotou. 

4:00 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes

Ducks jsou dalším týmem, kterému se kolem Vánoc nedaří. Anaheimští se pohybují na postupových příčkách už jen s tříbodovým náskokem a tahají za sebou sérii čtyř po sobě jdoucích proher. V minulém utkání na ledě San Jose se jim navíc zranil brankář John Gibson, načež vedení klubu z farmy povolalo Kevina Boylea. Ani Arizoně to poslední dobou příliš nelepí, v posledním zápase navíc Coyotes podlehli 1:2 poslednímu Los Angeles, které už na partu Ricka Toccheta ztrácí jediný bod.

4:00 Calgary Flames - Vancouver Canucks

Flames hodili kratší předvánoční výsledkovou krizi za hlavu a stále se drží na vedoucí pozici v Pacifické divizi. V minulém utkání calgarští hokejisté především díky skvělému výkonu Davida Ritticha zvítězili 4:1 ve Winnipegu. Také Canucks ale mají velice slušnou formu. Výrazně omlazený vancouverský tým dokázal v osmi z posledních deseti zápasů bodovat, na play-off už svěřenci Travise Greenea ztrácí jediný bod.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.