bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neobvyklé ukončení spolupráce. McLellan byl propuštěn na palubě letadla krátce po vzletu

21. listopadu 2018, 1:47

Jan Šlapáček

Fanoušci NHL mají určitě stále v paměti, jakým stylem skončil Gerard Gallant na Floridě. Kanadský kouč byl odvolán krátce po zápase v Carolině a domů se musel vypravit již po své ose, s týmem se na Floridu nevrátil. Zajímavý je i příběh konce Todda McLellana v Edmontonu.

Hokejisté Oilers s celým realizačním týmem a členy vedení cestovali k zápasu v Kalifornii jako obvykle. V Edmontonu nasedli do letadla, vznesli se do nebe a užívali si let. Všichni ale během cesty tak nadšení nebyli. Proč?

Krátce po vzletu letadla totiž generální manažer Peter Chiarelli přišel za Toddem McLellanem, kterému oznámil, že jeho čas v Edmontonu se nachýlil ke konci a u týmu s okamžitou platností končí.

Pochopitelně se tak nabízí otázka, proč Chiarelli vše neukončil ještě před odletem. Odpověď je však jednodušší, než byste čekali. Manažer Oilers tímto rozhodnutím chtěl získat pár hodin k dobru před edmontonskými novináři. Někteří z nich letěli přímo s klubem, před jejich mikrofony se ale postavil až o den později.

První prohlášení dal Chiarreli klubové televizi Oilers TV, která ho nechala v klidu mluvit a nemusel se obávat záludných otázek. I z toho důvodu, že členové Oilers TV jsou zaměstnanci klubu, a ti si pochopitelně nedovolí položit nepříjemné otázky.

Nutno ale dodat, že edmontonských novinářů se očividně bál oprávněně. Těm ani tak nevadí, že se odhodlal ke změně na trenérském postu, ale fakt, že náhradníkem McLellana bude Ken Hitchcock. Tedy trenér, který hráčům nedovolí hrát a něco jako instinkt neuznává. Podle některých se jedná o nejhorší volbu, kterou mohl v současné situaci Chiarreli udělat.

S správnosti jeho rozhodnutí ukáže až čas, nicméně McLellan si tento způsob vyhazovu bude ještě hodně dlouho pamatovat, a nejspíš ne jen on.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.