bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nebudu jim do toho kecat, říká Gudas o vztahu sestry s Neuvirthem

10. března 2017, 11:23

Filip Ardon

Zažívá z pohledu individuálních statistik jednu z nejlepších sezón ve své kariéře. Radko Gudas herně vyzrál a patří mezi nejlepší obránce Philadelphie Flyers. V osobním životě se mu také daří a brzy se stane podruhé otcem. V minulých dnech se hodně řešil i vztah jeho sestry s Michalem Neuvirthem.

Vrcholí boje o play off, co musíte udělat v posledních zápasech?

Je to v plném proudu. Musíme dávat víc gólů, to je určitě na prvním místě. Myslím, že jsme hráli slušný zápas, bohužel jsme nedali góly, i když jsme měli šance. V některých situacích prostě musíme hrát lepší hokej.  

Máš našlápnuto ke své nejproduktivnější sezoně. Co se změnilo oproti předchozím ročníkům?

Párkrát jsem měl kliku, ale myslím si, že kluci odvádějí super práci před bránou a dokážou tečovat každou střelu, která se tam dostane, a potom mají i dorážky. Já se k tomu stavím tak, že se snažím dostat puk co nejblíž k bráně a pak už to tam musí někdo došmelit. 

Necítíš se díky tomu sebevědoměji a uvolněněji na ledě?

Určitě. Čím víc hraju, tím mám větší sebedůvěru. Nemyslím si ale, že bych dělal něco jiného. Samozřejmě už v lize chvíli jsem, takže už vím, co si kde můžu dovolit a co zase ne. Snažím se ale stále hrát svůj hokej a letos mi to tam naštěstí padá. To musím zaklepat na dřevo.

V Tampě jsi měl českého a slovenského parťáka, tady hraješ opět s Čechy. Je to důležité pro tvoji pohodu?

Určitě je to výhoda, když je tam pár českých kluků, protože manželky si rozumí nebo se můžeme společně sejít a dát si pivo. Kdybych ale nehrál s Čechy, tak bych se v tom určitě stejně vyznal. Hrál jsem v Everettu, kde jsem byl samotný, a musel jsem to tam nějak přežít. Je to určitě výhoda, ale není to nic, co se vyhledává, když se podepisuje smlouva. Když se to takhle sešlo, tak jsem rád, že tu spolu ještě snad budeme dva tři roky všichni. 

Co říkáš tomu, že jeden ze spoluhráčů už je téměř součástí rodiny?

Je to zajímavé (smích). Je to život, když si rozumí, tak já jim do toho nebudu kecat. Michal je v pohodě, ségra taky, takže to nějak víc neřeším. Jsem rád za to, že jsou oba šťastní. 

Napadlo tě někdy, když jsi šel do NHL, že budeš vychovávat se sestrou děti ve stejném městě?

Je to určitě nevšední, to stoprocentně. Kdyby mi to někdo řekl před deseti, pěti nebo i třeba dvěma lety, tak se mu asi vysměju. Ale stává se to. Já jim nebudu stát ve štěstí, rozumí si, jsou spokojení. Je určitě dobře, že naše děti budou vyrůstat i s tetou a strejdou. 

Jak se těšíš na nový přírůstek do rodiny?

Těším se. Máme ještě čtyři týdny, než to vypukne a pak začne ještě větší chaos než doteď. Přijedou rodiče manželky i moje, nějak se vystřídají a snad to nějak zvládneme. 

Bude to holka nebo kluk?

To nevím ani já. Necháváme se překvapit a uvidíme, co to bude. U prvního jsme to věděli, takže teď jsme se rozhodli, že to nebudeme řešit a uvidíme, co přijde, co nám přinese osudu. 

Kdyby nevyšlo play off, měl bys zájem reprezentovat?

Jestli přijde pozvánka a jestli vydrží zdraví, tak bych zájem asi měl. Uvidíme, jak se to vyvrbí, momentálně je pro mě play-off nejdůležitější. Ještě tam je šance a my se nehodláme vzdávat.

Autor rozhovoru: Ivana Paulová

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.