bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat ke kořenům. Bowman dvakrát do stejné řeky nevstoupil, Shaw zamířil za Bergevinem

27. června 2016, 18:00

Tomáš Zatloukal

Vydává se do nového města, přesto se díky blízkosti rodného kraje, rodiny a známých bude cítit na cizí adrese jako doma. A ten pocit bude ještě umocněn minimálně díky jednomu člověku. Andrewa Shawa si totiž od Černých jestřábů vyžádal u svého bývalého nadřízeného Marc Bergevin.

Podepsal jsem svou první smlouvu v NHL právě s ním, takže jsem nadšený, že se již známe. Vím, že můj agent Pat s ním také kamarádí, takže věřím, že se bez problémů dohodneme na nové smlouvě,“ vysvětluje Shaw, že má blízko ke generálnímu manažerovi Canadiens.

Jsem nadšený a budu nyní trpělivě čekat na telefon od Marca. Vím, že teď řeší draft, posléze přijdou na řadu volní hráči, já nikam nepospíchám,dodává. Vše stejně nechá na Patu Brissonovi, který jej zastupuje. Brisson se před pár dny již málem dohodl s chicagským GM Stanem Bowmanem, nakonec si ale oba tábory neplácly.

Bowman posléze říkal, že rozhodnutí poslat Shawa o dům dál učinil s těžkým srdcem. Sám kanadský útočník se zase nechal slyšet, že vyjednávání málem dopadla. „Myslím, že jsme byli skoro u cíle.“ Mimochodem, Shaw údajně poptával roční plat ve výši 4,5 milionu dolarů. Bowman dvakrát do jedné řeky nevstoupil.

Prosím? Před dvěma lety v obdobné situaci podepsal Bryana Bickella a letos byl rád, že se jej zbavil. Musel se ovšem smířit s vyexpedováním Teuva Teräväinena. Se Shawem se stejnému scénáři rozhodl vyvarovat. Shaw jeho verdiktu nelituje, naopak, z výměny má velkou radost.

Čeká mě nový start. Těším se na to. Budu tři hodiny od domova, což je skvělé pro mou rodinu,“ říká rodák z ontarijského Belleville. Samozřejmě, z Chicaga, kde dosáhl na dva Stanley Cupy, odchází se slzou v oku, ale těší se na novou misi. Má pomoci k úspěchu historicky nejlepšímu klubu NHL. Body, hity a třeba i dalšími stehy na tvářích. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.