bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nakládal pozná Plameny na letním kempu, v Calgary šance pro Šoustala

6. července 2015, 8:00

Václav Jáchim

Několik českých hokejistů v těchto dnech absolvuje nováčkovské kempy NHL, dva z nich se představí v Calgary. A je to svým způsobem překvapení. Do přípravy Flames se totiž zapojí Jakub Nakládal (na snímku), jenž v sedmadvaceti letech rozhodně není žádným zelenáčem, v organizaci Flames se ukáže také útočník Tomáš Šoustal. Někdejší hokejista Olomouce nebyl draftován a do kempu jde coby volný hráč.

Příprava Plamenů startuje v pondělí, první ostré tréninky následují den poté. Pustí se do nich i Jakub Nakládal. Účastník posledního světového šampionátu má v kapse roční dvoucestnou smlouvu s Flames a kemp nových tváří by se ho za normálních okolností netýkal. "Ale Kuba sám projevil ochotu se zúčastnit. Pozná prostředí, seznámí se s organizací," říká hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Někdejší zadák Turku, pražského Lva, Spartaku Moskva, Ufy či Pardubic vyrazí koncem léta na první zámořské angažmá. Nakládal nechce nic podcenit. "Kubovi volal hlavní trenér Bob Hartley a chvíli spolu probírali, co od něj bude očekávat. Jakub se s koučem dohodl, že do Calgary poletí už teď. Chce vědět, co ho tam čeká. Bude mít možnost promluvit s trenérem i s dalšími lidmi z klubu, v hlavním kempu už na to není prostor," upozorňuje Spálenka.

Reprezentační zadák za Atlantikem dosud nepůsobil, otevírá se před ním životní šance hrát NHL. Nakládal si osahá prostředí, v tréninkovém kempu byl zařazen do skupiny C, z účastníků má určitě největší šanci být v prvním týmu pro hlavní sezonu. "V klubu oceňují, jak se k tomu Jakub postavil. Mohl zůstat doma, ale odletěl, aby byl pak po všech stránkách připravený," dodává Robert Spálenka.

Mezi 42 účastníky bude mít Nakládal krajana, zástupci Flames pozvali rovněž Tomáše Šoustala. Osmnáctiletý rodák ze Šternberka strávil uplynulý ročník v juniorském týmu Kelowna Rockets, ovšem do draftu NHL se neprosadil. "O Tomášovi uvažovali právě zástupci Flames, jenže draft byl letos bohatý na dobré útočníky. Nicméně klub zájem neztratil, Calgary teď Šoustala pozvalo. Lidé z klubu ho chtějí vidět v přípravě," informuje Spálenka, jenž zastupuje i Šoustala.

Loňský účastník Memoriálu Ivana Hlinky může získat plusové body do budoucna. "Před dvěma lety se nám to stalo s Richardem Nejezchlebem. Šel do kempu Pittsburghu a po následné sezoně ho draftovali New York Rangers. Hráči mají možnost se ukázat, kempy sledují lidé z NHL. Když se tam objevíte, může si vás někdo všimnout," dodává Spálenka. Šoustal měl letos výborné play off, ovšem na draft to zatím nestačilo. Třeba se někdejší hokejista Olomouce dočká příští rok.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.