bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Náhrada za Neala. Salomäki prožil v Nashvillu debut snů

9. ledna 2015, 12:00

Michal Sobotka

Debut v NHL si okořenil gólem. Jednadvacetiletý finský útočník Miikka Salomäki byl včera povolán z farmy v Milwaukee a v duelu s Dallasem přispěl jednou brankou k vítězství 3:2 v prodloužení. Po zápase rozdával úsměvy na všechny strany a jeho výkon kladně ohodnotili také jeho spoluhráči.

Finský útočník Miikka Salomäki si nemohl vysnít lepší premiéru v NHL. Při svém debutovém zápase s Dallasem se zapsal mezi střelce a pomohl Nashvillu k vítězství 3:2 nad Dallasem. Ke svým spoluhráčům se přitom připojil teprve včera, kdy jej Predators stáhli z farmářského celku Milwaukee Admirals.

„Těžko se mi hledají slova. Je to skvělý pocit, myslím, že si to dokážete představit,“ uvedl 21letý Fin po své první brance v NHL. „Vždy jsem snil o tom, že si zahraji v NHL. Teď mám za sebou první zápas a první gól. Je to zábava,“ dodal rodák z Raahe, který v sestavě nahradil zraněného střelce Jamese Neala. Toho zapsali Predators na listinu zraněných hráčů, protože Neala trápí zranění v dolní části těla.


Nová posila se uvedla ve výborném světle, ovšem o svou pozici v týmu musí nadále bojovat. Především není jisté, jak dlouho se Salomäki v prvním týmu zdrží. Vše se bude odvíjet od délky zranění Neala. Autor 16 bodů (5+11) v 29 zápasech AHL však při své premiéře v nejlepší hokejové lize ukázal svůj potenciál. „Viděli jste, co dokáže,“ chválil Salomäkiho po utkání dvougólový střelec Shea Weber. „Byl jak menší tank. Napadal, rozdával hity, blokoval střely. Potom dal svůj první gól. Hrál hodně působivě.“

Stejný názor měl na mladého útočníka také Filip Forsberg, který je o rok mladší než Salomäki, ovšem na rozdíl od něj se může v NHL považovat za otřískaného hráče. „Měli jste vidět jeho obličej, když skóroval,“ líčil švédský útočník. „Je to skvělý kluk, na ledě i mimo něj. Dnes byl všude,“ dodal 20letý Forsberg.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.