bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Musíme si vyčistit hlavy, říká o špatné formě Capitals útočník Vrána

24. ledna 2019, 20:26

Jan Šlapáček

Washington nedokázal vyhrát v posledních sedmi zápasech a fanoušci Capitals začínají být nervózní. Jakub Vrána však nevidí výkony svého týmu bledě a věří, že se vše rychle otočí k lepšímu.

Máte za sebou sérii sedmi porážek... Co je hlavním důvodem neúspěchů?

Tahle situace trvá už strašně dlouho. Nedá se říci, že na tom ledě nenecháme všechno. Máme schůzky, snažíme se z této situace dostat, nějakým způsobem to krvácení zastavit. Nemůže se ale na nic vymlouvat, v této části sezóny se z toho musíme rychle dostat.

Jaká z toho vede cesta?

Každý se musí zamyslet nad svojí hrou. Někdy to stačí jen zjednodušit, nesnažit se to zlomit sám. Musíme najít tu správnou rovnováhu v naší hře. Doufám, že nám nyní přestávka kvůli All-Star Game hodně pomůže.

Co ty osobně bys mohl dělat lépe?

Rozhodně je tam spousta věcí. Například proměňovat šance. Dokud se do nich člověk pořád dostává, tak je to na dobré cestě a chybí málo. Samozřejmě tam jsou i nějaké malé nedostatky v obranném pásmu, které si musíme jako tým probrat.

V NHL ale nejde o žádnou vyjímečnou sérii. Ta postihne v sezóně téměř každého...

Rozhodně. V sezóně jsou chvíle, kdy je tým nahoře a kdy se mu zrovna nedaří. Bohužel my ve Washingtonu jsme obhájci Stanley Cupu, máme silný tým a většinu zápasů si prohráváme téměř sami, to je ten největší problém.

Nepůsobí tahle série hůře spíš na mladší hráče, kteří nemají takové zkušenosti?

My jsme jeden tým a štve nás to podle mě všechny stejně. Víme v čem jsou chyby. Někdy se stane, že prohrajete, protože soupeř byl lepší, někdy však cítíte, že jste si to prohráli sami. Musíme však myslet pozitivně a jít do toho s čistou hlavou.

Dnešní duel v Torontu rozhodlo co?

Všichni jsme šli do zápasu připravení, věděli jsme co dělat. Tentokrát nám chybělo to pověstné štěstí, abychom dokázali vyhrát. Musíme si teď během příštího týdne od hokeje pořádně odpočinout.

Jak jsi spokojen s tím, kolik dostáváš na ledě prostoru?

Cítím, že mi tento trenér a celá organizace hodně věří a já jim to chci výkony vrátit zpátky. Hraju v prvních dvou lajnách, což mi hodně pomáhá. Jen teď když se prohrává, tak si to každý hodně berem, já nejsem výjimka. Takže je čas zapracovat na morálce a jít do toho s čistou hlavou.

Jak velký přínos má pro Váš tým Michal Kempný?

Od doby co tady hraje, tak je výborný. Naprosto si zasloužil tu smlouvu co dostal, v play-off byl pro nás klíčovým hráčem. Tenhle rok se mu také daří, potvrzuje to výkony, nicméně nesmíme koukat dozadu, musíme řešit aktuální formu a ani jeden z nás aktuálně není spokojen.

Tebe také čeká vyjednávání o nové smlouvě. Necháváš to na léto?

Rozhodně. Vůbec nemyslím na to, co bude po sezóně. Já jdu ze dne na den, zápas od zápasu a uvidíme, co bude.

Autor rozhovoru: Ivana Paulová

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.