bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Modano se vrací do Minnesoty. Bude radit Wild

24. května 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Před 30 lety se poprvé mihl v NHL. Navlečen do dresu minnesotských North Stars naskočil v play off proti St. Louis Blues. Nebodoval, ale už o pár měsíců později začaly jeho ofenzivní hody. Mike Modano dokazoval, proč se v roce 1988 stal jedničkou draftu a zařadil se mezi tahouny klubu, s nímž později přestěhoval do Dallasu. Tam se definitivně stal legendou.

Teď se Modano vrací tam, kde jeho pouť NHL začala.

Do Minnesoty, kde už sice dlouho nesídlí klub, jehož barvy tak dobře hájil, ale náruživí hokejoví fanoušci se dočkali náhrady. Na přelomu milénia začali podporovat nově vzniklé Minnesota Wild.

A právě jim bude v roli "executive advisora" pomáhat brzy devětačtyřicetiletý Američan. Člen Hokejové síně slávy bude radit majiteli Wild Craigu Leopoldovi i klubovému prezidentu Mattu Majkovi.

Modano se nikdy netajil, že ho zajímá byznys. Otevřel si restaurace, zajímal se i o jiná podnikání. Zmíněnou poradenskou pozici si vyzkoušel už v Dallasu.

Sám tehdy popsal svou práci tak, že pomáhá navázat vztahy s lokálními společnostmi a snaží se také přilákat více fanoušků do arény. "Řešil jsem byznysovou stránku," vysvětloval.

Modano poslední čtyři roky zůstával mimo hokejové dění. "Těším se na spolupráci s Wild. Vyhlížel jsem tuto šanci už nějakou chvíli. Potřeboval jsem na čas zůstat mimo hokej, ale teď už přišla správná chvíle pro návrat. S Craigem (Leopoldem) jsme se o tom bavili v průběhu sezony." 

Leopold má s Modanem dohodu, že se může coby konzultant zapojit i do sportovních záležitostí. Na názor se ho v případě potřeby optá generální manažer Wild Paul Fenton,

Vítěz Stanley Cupu z roku 1999 a mimo jiné poslední hráč, který v NHL nastupoval a měl ve statistikách mače za North Stars, se plánuje do Minnesoty přestěhovat.

Momentálně vášnivý golfista žije se ženou a čtyřmi dětmi v Arizoně. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.