bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mládí vpřed, Andreoff podepsal v Los Angeles na dva roky

16. července 2015, 17:00

Martin Schwarz

Dva Stanley Cupu od roku 2012 nejsou náhoda. Jistě, nejčerstvější šampioni Chicago Blackhawks vykazují ještě lepší úspěchy za uplynulé sezóny, ale také v Los Angeles signalizovali, že znají recept na cestu k poháru. Jednou z přísad do směsi zvané „vítězný tým“ je i špetka mladých hráčů. Podobně jako Hawks zužitkovali služeb Fina Teräväinena, mohou profitovat ze zisku Andyho Andreoffa již zanedlouho Los Angeles Kings. Králové naposledy play-off vůbec nehráli, ale kostra jejich týmů zůstává pospolu. Hráč ročníku 1991 zaplní mezery na útočných pozicích v Kalifornii.

Generální manažer Los Angeles Dane Lombardi patří bezpochyby k nejúspěšnějším stratégům ligy, přesvědčil o tom po zisku dvou pohárů dostatečně. Jeho mančaft sice nevybojoval na jaře účast ve vyřazovacích bojích, ale Lombardi poslal do řad fanoušků dostatečně utěšující omluvu. Z Boston Bruins přivedl Milana Lucice a jen téměř symbolicky tak obměnil dosavadní podobu soupisky. I v příští sezóně uvidíme v černobílých trikotech jména jako Brown, Kopitar, Carter či Gáborík. A nebo Andreoff. Že vám nic neříká?

Jestliže jste věrnými fanoušky Kings, určitě mladého dravce s číslem patnáct na zádech poznáváte. Když navlékl dres Králů v ročníku 2014-2015 poprvé, neměl vůbec žádnou jistotu, ve čtyřiadvaceti letech toužil hlavně trávit co nejvíce času na ledě. Nakonec ovšem v osmnácti odehraných duelech základní části dvakrát skóroval a jednou asistoval, přičemž pomohl kádru i jinak než kanadskými body. Vedení jej odměnilo nejlepším možným způsobem, nabídlo mu smlouvu hned na dva roky.

Kanadský forvard, draftovaný Los Angeles v roce 2011, si v příštích dvou letech vydělá přes 587 tisíc dolarů za sezónu, dohromady tak jeho gáže za dva roky činí 1, 175 000 dolarů. Samozřejmě nejde o žádnou závratnou sumu, částka odpovídá Andreoffově postavení v týmu, měl by teprve dále sbírat větší zkušenosti a bojovat o co nejdelší pobyt na ledové ploše. Rodák z Pickeringu před starty za Kings reprezentoval třeba barvy Oshawa Generals v OHL nebo Manchestr Monarch v AHL. Spolupráce by Andymu mohla sedět především s jemu blízkými ročníky, kupříkladu s výborně hokejově rostoucím Tylerem Toffolim.

Hned jeho premiérový zásah v rámci National Hockey League se stal vítězným, 16. března 2015 poslal puk do sítě Arizona Coyotes. Od roku 2012 tak byl Andreoff první Král, který hned svým úvodním zásahem v NHL rozhodl duel. Předtím se to podařilo jeho spoluhráči Jordanu Nolanovi. Jubileum zaznamenal i v závěrečném utkání dlouhodobé části proti rivalovi ze San Jose, když poprvé zapsal do svých statistik gól i přihrávku zároveň (jeho bilance v zápase proti Sharks činila 1+1).

Tohle všechno jsou důvody, proč Kings na Andyho Andreoffa vsadili pro další dva roky. Do konce období 2016-2017 má stále mladý šikula čas na to, aby ukázal, co v něm je a případně vykřesal i šanci na prodloužení stávajícího kontraktu. V šestadvaceti z něj bude omezeně volný hráč (RFA). Kdo ví, třeba jej té doby uvidíme mezi hlavními postavami Los Angeles, jež sbírají jeden bodík do statistik za druhým. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.