bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Minuty hrůzy. Rozhodčí Steve Kozari musel být po srážce s Fleurym převezen do nemocnice

7. dubna 10:00

Jan Vojkůvka

Utkání mezi Pittsburghem a Tampou Bay (5:4) muselo být ve 47. minutě přerušeno kvůli děsivé situaci. Ve středovém kruhu došlo ke srážce rozhodčího Steva Kozariho s obráncem Tampy Haydenem Fleurym, po které šestačtyřicetiletý sudí zůstal podle informací nějakou dobu v bezvědomí. Ještě během ošetřování na ledě se naštěstí probral a začal komunikovat.

„Bylo to špatné, nevypadalo to vůbec dobře,“ prohodil po utkání veterán Sidney Crosby, jenž u hráčů populárního rozhodčího velmi dobře zná. „Přeji Stevovi jen to nejlepší. Doufejme, že bude v pořádku,“ podotkl Crosby.

Ke kolizi, která měla vážné zdravotní následky zejména pro rozhodčího, došlo na začátku 47. minuty ve středovém kruhu. Kozari i Fleury sledovali puk a navzájem se neviděli. Při srážce trefil Kozari obránce Tampy Bay svou helmou do obličeje, načež nekontrolovaně spadnul na záda a praštil se hlavou o led. Bylo obrovským štěstím, že náraz dokázala helma trochu ztlumit, jinak mohlo dojít k fatálním následkům.

K Fleurymu i Kozarimu se okamžitě seběhl zdravotnický personál obou týmů, stejně jako záchranáři přítomni v hale. Zatímco Fleury odnesl srážku krvavým zraněním v obličeji a byl s pomocí spoluhráčů schopen odejít do kabiny, Kozariho stav byl o poznání vážnější. Komentátorům ESPN bylo od reportérky u kluziště řečeno, že Kozari byl po nějaký čas v bezvědomí a nekomunikoval.

Ještě během ošetřování se naštěstí šestačtyřicetiletý sudí probral a začal s lékaři v omezené míře komunikovat. Po několika minutách byl odvezen na nosítkách z kluziště a následoval okamžitý transport do nemocnice. Podle nejnovějších informací byl po příjezdu do nemocnice plně při vědomí a bdělý a je schopný hýbat všemi končetinami, takže naštěstí nedošlo ani k poškození páteře.

„Viděl jsem to jen koutkem oka. Obránce Tampy šel ze střídačky. Myslím, že oba sledovali puk, stejně jako já. Takže jsem to zachytil jen v zorném poli. Pak se srazili a myslím, že se trefili helmami,“ vyprávěl své poznatky ze střídačky Pittsburghu trenér Mike Sullivan. „Byla to opravdu děsivá srážka, protože si myslím, že Steve neměl možnost svůj pád nijak kontrolovat. Doufáme, že bude v pořádku. Byl to děsivý moment.“

Do utkání se nevrátil ani Hayden Fleury, který byl podle trenéra Tampy Jona Coopera otřesený, navíc musel podstoupit šití. „Přirozeně byl trochu otřesen. Byla to prostě jedna z těch situací, která byla tak trochu nešťastnou náhodou. Ale doufejme, že oba kluci budou v pořádku,“ uvedl.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.