bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Měl bys chytat lépe. Kouč Hurricanes si nebral servítky a zkritizoval Läcka

5. března 2017, 14:30

Martin Schwarz

Co z počátku vypadalo jako solidně rozjetý ročník, je nyní velký problém. Carolina spadla na dno Centrální divize, její zápasy navíc navštěvuje nejméně diváků v NHL. Aby toho nebylo málo, trenéři Hurricanes zjistili, že jeden z gólmanské dvojice vůbec nepředvádí to, co by měl. Hlavní kouč Bill Peters považuje výkony Eddieho Läcka za podprůměrné, o konkurenci v brankovišti se prý vůbec nedá mluvit.

Peters by si možná tolik pusu na špacír nepustil, ale podnět k ostrým slovům mu dal nedávný zápas Caroliny s Tampou Bay. Ke svému teprve desátému utkání sezóny do něj zasáhl gólman číslo dva Eddie Läck. Načež z ledu odcházel pořádně zklamaný. Za více než šedesát minut hry na něj mířilo pouhých šestnáct střel. On čtyři z toho propustil, Canes padli po prodloužení a rázem byl oheň na střeše.

„Eddie odehrál pouze deset utkání, a to poslední se mu vážně nepodařilo,“ chrlil Bill Peters směrem k novinářům. „Vzdoroval šestnácti střeleckým pokusům a čtyři z toho šly do sítě, opravdu nic dobrého.“ Vůdce střídačky Hurricanes má jasno, kdo by měl až do konce základní části strážit ve většině případů brankoviště. Otázky ohledně pravidelného střídání brankářů, aby spolu mohli navzájem poměřit síly, okamžitě odpálkoval.

„Nemyslím si, že se dá hovořit o nějakém soutěžení. V sestavě disponujeme jedním maskovaným mužem, který má navrch před tím druhým.“

„Nemyslím si, že se dá hovořit o nějakém soutěžení. V sestavě disponujeme jedním maskovaným mužem, který má navrch před tím druhým. Což dokazují čísla. Takhle já to vidím,“ nešetřil padesátiletý lodivod Švéda v nejlepším hokejovém věku. Částečnou vinu na menším počtu Lackových startů v právě probíhající sezóně má otřes mozku, jímž si prošel. Statisticky ovšem nepookřál ani ve chvíli, kdy už veškeré zdravotní komplikace zažehnal.

Carolina se může chlubit dost možná nejlepší kombinací mladých obránců v NHL, přesto mužstvo často inkasuje a součet procentuální úspěšnosti obou gólmanů (Cama Warda i Eddieho Läcka) řadí výběr z Raleighu skoro na chvost pořadí. I když na tom Ward není tak špatně jako jeho kolega – nachází s v procentech chycených střel za padesátou příčkou – fanoušci nepoplácají po ramenou ani hrdinu play-off z roku 2006.

Jenže Läckova nepohoda nejspíš vážně překročila únosnou mez. „Abych byl upřímný, stačí se podívat na brankáře, kteří odchytali alespoň deset zápasů. Eddie z nich má nejhorší procentuální úspěšnost,“ pokračoval Peters. Bývalého strážce klece Vancouver Canucks najdeme až mezi úplně nejhoršími, co se sledované statistiky týče. Úspěšnost 87.32% Läcka řadí do osmé desítky. Jen tak mimochodem, v podobných vodách narazíme i na další Švédy. Jonase Gustavssona (7 odchytaných zápasů) a Jhonase Enrotha (6 odchytaných zápasů).

„Měl by některé své zákroky zlepšit a zasahovat včas. Spoluhráči před ním totiž pracují velmi tvrdě,“ zakončil trenér Caroliny. Z jeho slov je navýsost jasné, že devětadvacetiletého snaživce do konce ročníku mnohokrát mezi třemi tyčemi neuvidíme. Ale co hlavně, Hurricanes stojí před zásadní otázkou: co s brankovištěm do budoucnosti? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.