bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mastná pokuta a suspendace. Backes se dozvěděl trest za úder do hlavy soupeře

29. prosince 2018, 12:30

Jan Vojkůvka

Útočník David Backes (na snímku vlevo) bude Bostonu ve třech zápasech scházet. Takový trest si vysloužil od ligy za svůj úder do hlavy Blakea Colemana ze zápasu proti New Jersey. Velezkušený forvard, který by v příští sezoně měl pokořit hranici 1000 odehraných zápasů, navíc zaplatí mastnou pokutu.

Backes se nedovoleného zákroku na hlavu Colemana dopustil ve třetí třetině čtvrtečního souboje mezi Bostonem a New Jersey. Proti soupeři, který mezi kruhy odehrával puk, vyrazil s vytrčeným loktem a úmyslem ho zasáhnout. Do hlavy Colemana poté tvrdé narazil svým ramenem.

A ten byl poměrně krutý. Kromě suspendace na tři zápasy musí totiž Backes zaplatit pokutu ve výši 219 512,19 dolarů. Důvodem je fakt, že Backes byl za podobný faul už jednou trestán. 

V březnu letošního roku vyfasoval rovněž třízápasovou suspendaci a pokutu ve výši 97 tisíc dolarů za úder do hlavy Franse Nielsena z Detroitu. Peníze poputují do podpůrného hráčského fondu (Players' Emergency Assistance Fund).

Čtyřiatřicetiletý útočník, který je uprostřed pětiletého kontraktu na 30 milionů dolarů, navíc přijde o prestižní novoroční Winter Classic, který Bruins odehrají na Notre Dame Stadium proti Chicagu.

V této sezoně Backes naskočil prozatím k 33 zápasům s bilancí 3 branek a 7 asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.