bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Manažer Chicaga Bowman: Takhle dobrou obranu jsme neměli roky

5. srpna 2016, 8:00

Michal Belšán

Šestinásobný vítěz Stanleyova poháru si mne ruce. Alespoň tedy podle generálního manažera Stana Bowmana, který je naprosto spokojený s tím, jak klub posílil v obraně. Defenzivní činnost Chicaga by tak měla být ještě lepší, dokonce i nejlepší za několik posledních let.

Tohle slyšet potěší i českého fanouška. Mezi obranné posily Blackhawks totiž patří i Michal Kempný, který přišel z KHL po skvělých výkonech na světovém šampionátu v Rusku. Navíc se do veleúspěšného celku posledních let vrátil i zkušený Brian Campbell.

„Myslím si, že to je nejlepší skupina šesti či sedmi obránců, které jsme tu v posledních letech měli,“ řekl optimisticky generální manažer týmu. „Naše obrana je silnější, než kdy byla,“ dodal.

V minulé sezoně Chicago marně hledalo náhradu za švédského obránce Johnnyho Oduyu, který se upsal Hvězdám z Dallasu. A to si musíme uvědomit, že Oduya po dlouhé době dokázal v kádru Hawks nahradit Briana Campbella po odchodu do týmu Floridy. Dá se tedy říci, že se nacházíme v takovém již uzavřeném kruhu.

Jasně, sedmatřicetiletý Kanaďan už má svůj věk a zřejmě již nebude tak dobrý, jak býval, nicméně stále je to jeden z lepších bruslařů. V kádru Panterů velice často nastupoval po boku talentovaného Aarona Ekblada. 

Několikrát však také nastoupil v páru s Erikem Gudbransonem, kde šlo krásně vidět, jak jim to klapalo. Pokud byli společně na ledě, střelecké pokusy soupeře byly úspěšné pouze z 47,5%. Pakliže byl Gudbranson na ledě v jinou dobu (stále bereme v potaz jen hru pět na pět), tak se soupeřovi podařilo 56,3% pokusů vyslat na branku. A to je znatelný rozdíl.

„Campbellovi se uplynulá sezona opravdu vydařila. Lidé si to neuvědomují,“ míní Stan Bowman. „Není to žádný mladík, ale pořád bruslí tak, jakoby jím byl neustále. Pohyblivost je jeho nejlepší vlastnost,“ myslí si generální manažer. A to zcela jistě každý fanoušek Hawks slyší rád.

Kromě zmíněných hráčů má Chicago v obraně na soupisce ještě Erika Gustafssona, Niklase Hjalmarssona, Michala Rozsívala, Brenta Seabrooka, Viktora Svedberga, Trevora van Riemsdyka a hlavně Duncana Keitha. Dohromady tedy máme devět borců, kteří se perou o šestičlenné (ve výjimečných případech sedmičlenné) místo v sestavě. Se stavem defenzivy může být Chicago naprosto spokojené, ale uvidí se, jak to bude fungovat na ledě.

V ofenzivě už to tak nabité není. Samozřejmě, stále tu jsou hvězdy jako třeba Patrick Kane a Jonathan Toews, ale spíše se fanoušci Blackhawks mohou těšit na souboje mladých hráčů o místo v hlavním týmu. „Budou si svoji šanci muset vybojovat,“ vybízí Bowman. „Dříve to bylo tak, že i když hráli dobře, tak museli čekat, až se někdo zraní. Tentokráte to už bude jinak – dostanou více šancí a prostoru,“ dodává.

Dá se tedy konstatovat, že v Chicagu probíhá lehčí přestavba kádru. Nyní je však pouze prostor pro spekulace médií, jak to bude fungovat. Realita se ukáže až na ledové ploše.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.