bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Las Vegas vs Arizona. Pojďme rozjet novou rivalitu!

11. října 2017, 16:00

Jiří Lacina

Nejsou vyloženými sousedy, ale daleko to k sobě nemají. Nevada se Arizony dotýká na své jižní hranici; z Las Vegas, které leží právě v jižní části, je to do Arizony, co by kamenem dohodil. Když se Marc Andre Fleury stal v rozšiřovacím draftu hráčem Golden Knights a Kojoti následně jmenovali hlavním koučem Ricka Toccheta, přišla mu od bývalého brankáře Penguins textovka.

„Pojďme rozjet rivalitu!“

Vyostřeným soubojům zrovna nenahrává fakt, že by měly oba celky patřit spíše k tomu slabšímu, co budeme letos v NHL vídat. Ačkoli nováček vstoupil do sezóny famózně. Částečně právě díky poddajnosti bezzubých Kojotů. NHL naplánovala oběma týmům hned na úvod vzájemný dvojzápas, z obou duelů vyšel vítězně tým Las Vegas, který zatím nenašel v NHL přemožitele!

Strome musí zrychlit myšlení

Zatímco přestavěná Arizona, zbavená veterána Shanea Doana, pod vedením nového trenéra Ricka Toccheta nevyhrála jediný z úvodních tří duelů, Las Vegas je dosud bezchybné. Kojoti získali po porážce 4:5 s Anaheimem jediný bod ve druhém utkání, kdy padli doma se Zlatými rytíři 1:2 v prodloužení. V odvetě na ledě Las Vegas prohráli už hladce 2:5.

Nejvýraznějšími postavami prvního vzájemného duelu byli bez diskuse brankáři. Antti Raanta pochytal v brance Arizony 40 puků, Marc Andre Fleury na druhé straně zasahoval osmadvacetkrát. „Super. Oba chytali výborně,“ pochválil muže v masce Tocchet.

Se hrou v poli už tolik spokojený být nemohl. Několika větami se zastavil u Dylana Stromea, který si ve dvaceti letech snad konečně vybojoval pevné místo v sestavě. V prvních dvou zápasech však vyšel bodově naprázdno a nevyhnul se chybám. „Rozhodně je to hráč NHL. Nemyslím, že byl tak hrozný. V určitých situacích musí být rychlejší. Musí rychleji přemýšlet. Má za sebou dobrý kemp, pořád se učí,“ řekl trenér Coyotes.

Prvním domácím střelcem Vegas Nosek

Také odveta dopadla lépe pro debutanty z Las Vegas, kteří korunovali dvě výhry na soupeřových hřištích premiérovým úspěchem doma. Brankový účet utkání otevíral Čech Tomáš Nosek, který tak bude navždy zapsán jako první domácí střelec v historii Golden Knights.

V zámoří bleskově nabídli fanouškům základní info. Nosek je odchovancem pardubického hokeje, podobně jako Dominik Hašek nebo Aleš Hemský. Dlouho patřil Detroitu, odkud si ho v expansion draftu stáhl nový tým. Nikdy nebyl draftovaný. K 17 startům za Red Wings (bilance 1+0) postupně přidává další v novém dresu, v úterý vstřelil svůj druhý gól v NHL.

Zápas rozhodla úvodní třetina, během které odskočili domácí postupně až do vedení 4:0. Las Vegas se stalo prvním novým týmem v historii ligy, který vstoupil do své zahajovací sezóny třemi výhrami v řadě. Zatím nejlepší byly při vstupu do NHL kluby Oakland Seals a Los Angeles Kings, oba nové celky otevřely sezónu 1967-68 dvěma triumfy.

„Perfektní scénář. Způsob, jakým se všechno dneska odvíjelo, byl prostě vynikající,“ radoval se spokojený trenér Gerard Gallant. A jestli vznikne mezi Arizonou a Las Vegas očekávaná nová rivalita? Čas ukáže. Oba týmy se spolu letos v základní části utkají ještě třikrát.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.