bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kus za kus. Armstrong poodhalil, jak probíhal podpis Kruga

20. listopadu 2020, 16:18

David Zlomek

St. Louis před sebou mělo těžký úkol. Udržet kapitána Alexe Pietrangela, jenž byl po skončení smlouvy největší hvězdou mezi obránci na trhu s volnými hráči. Jak víme, nepovedlo se. Vedení Blues tak muselo sehnat náhradu. Stal se jí Torey Krug.

Pietrangelo nakonec zakotvil ve Vegas, kde podepsal štědrou smlouvu. Blues však nelenili a podepsali hned druhého nejlépe hodnoceného obránce v lize bez smlouvy, a sice Toreyho Kruga, jenž opustil Boston.

Jako vítězové se ukážou možná právě Blues, kteří podepsali Kruga také na sedm let, nicméně zatímco Pietrangelo má jistých 61,6 milionů dolarů, Krug “pouze“ 45,5.

„Byli jsme zklamaní, že Alex odešel, ale v našem byznysu musíte hned přemýšlet o dalším kroku,“ vysvětloval generální manažer Blues Doug Armstrong.

„Byly to pro nás docela nervy. Krug pro nás byl jedničkou. Byli jsme nervózní, jestli se s Bostonem domluví, nebo ne,“ pokračoval.

Armstrong také zdůraznil, že hlavní nebyly peníze, ale ambice týmu.

„Byl první, komu jsme volali,“ popisoval. „Prvně volal se mnou, pak s trenérem Berubem. Nemluvili jsme o penězích, ale o tom, jak k nám zapadne a jak nám pomůže docílit toho, po čem jdeme. Také dobře zapadá do věkové struktury, kterou náš tým má. Jako první jsme probrali tohle všechno. Pak až došla řeč na peníze.“

Většina fanoušků se asi shodne, že Pietrangelo je celkově lepším hráčem, nicméně Krug přinese hlavně zlepšení směrem dopředu. Ofenzivní zadák v posledních pěti sezonách průměruje 51,2 bodů na sezonu. 

Černý Petr tak zbyl Bostonu. Největší rybu ulovilo Vegas, přičemž Blues našli okamžitě náhradu. Boston má maximálně oči pro pláč, jelikož jeho defenziva je před další sezonou neznámou. 

Odešel Krug a otazník visí nad Zdenem Chárou. Své nejlepší výkony tak bude muset předvést některý z mladíků, které Bruins ve svém systému mají. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.