bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kučerov si ve třetím zápase série nezahraje, start Hedmana je nejistý

14. dubna 2019, 10:00

Ondřej Mach

Nejproduktivnější hráč základní části National Hockey League bude svému týmu ve třetím utkání série proti Columbusu chybět. Nikita Kučerov za tvrdé dohrání Markuse Nutivaary vynechá jeden zápas. Tampa by navíc mohla přijít i o svého klíčového obránce Victora Hedmana, který v sobotu netrénoval.

Pro Bolts jsou to další komplikace po dvou neočekávaných porážkách na domácím ledě. V prvním duelu Blue Jackets předvedli skvělý obrat, v tom druhém díky kompaktnímu výkonu dokráčeli k výhře 5:1. Průchod emocím tak dal na konci druhého klání Nikita Kučerov. 

Inkriminovaný okamžik přišel čtyři a půl minuty před třetí sirénou. Kučerov nejprve podrazil Markuse Nutivaaru a následně jej klečícího tvrdě narazil na mantinel. Na ledě se po jeho zákroku strhla mela, ruský útočník nakonec vyfasoval celkem sedmnáct trestných minut a utkání pro něj skončilo.

Kučerov si od disciplinární komise vysloužil jednozápasovou stopku. Komise zákrok vyhodnotila jako nebezpečný hit na hráče v nechráněném postavení. 

„Přestože chápeme, že k frustraci v průběhu zápasu často dochází, nebezpečné nebo odvetné zákroky v posledních minutách utkání play off budou potrestány odpovídajícím způsobem,“ zazní ve videu, ve kterém liga oznamuje suspendaci. 

Jon Cooper se k zákroku po utkání nevyjádřil. Zvítězit v neděli na ledě Columbusu bez elitního útočníka však bude rázem mnohem těžší. Týmu by navíc mohl chybět klíčový obránce Victor Hedman, jenž se neobjevil na sobotním tréninku. Cooper však doufá, že bude moci nastoupit. 

„Emoce je těžké ovládat,“ ví jednapadesátiletý trenér. „Trochu to přijde s věkem, ale je to těžké. Ukáže vám to, že vášeň hráči mají a kolik toho jsou schopni pro výhru udělat.“

„Kučerova s jeho schopnostmi prostě nejde nahradit,“ říká obránce Ryan McDonagh. „Takže se musíme všichni sjednotit a zabojovat o to.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.