bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krejčí byl v nejistotě, když Bruins usilovali o Tavarese. Netušil jsem, co se dělo, přiznal

8. září 2018, 11:30

Vojtěch Balon

John Tavares se po vypršení své smlouvy s New York Islanders stál nejžádanějším artiklem letošního trhu s volnými hráči. Hvězdný centr nakonec podepsal sedmiletý kontrakt s Torontem, až do poslední chvíle ale o Tavarese usilovali i Boston Bruins. A to moc nepotěšilo dlouholetou oporu týmu Davida Krejčího...

A není se čemu divit. Pokud by totiž Bruins Tavarese přeci jen zlanařili do svých služeb, potřebovali by si rychle vyčistit prostor pod platovým stropem. A David Krejčí by byl první na ráně: rodák ze Šternberka většinou nastupuje ve druhé formaci, ročně ovšem pobírá 7,25 milionů dolarů, což je nejvyšší cifra v celém týmu.

Dokonce i hráči z první formace, která byla mnohými označována za nejlepší útok celé NHL, mají nižší roční gáži než Krejčí. David Pastrňák pobírá 6,666 milionů ročně, Patrice Bergeron 6,875 milionů a Brad Marchand 6,125 milionů. Možná i proto dvaatřicetiletý český reprezentant znejistěl, když se dozvěděl, že se generální manažer Bruins Don Sweeney a prezident Cam Neely vydali do Los Angeles na schůzku s Tavaresem.

„Vůbec jsem netušil, co se dělo. Ani můj agent mi nic neřekl, protože také neměl ponětí,“ přiznal David Krejčí. „Mám ve smlouvě klauzuli o nevyměnitelnosti, klub my musel dostat mé svolení, pokud by mě chtěl vyměnit. Museli by mi zavolat, kdyby Tavarese podepsali. Těch pár týdnů jsem si vůbec neužil, naštěstí to dopadlo, jak to dopadlo,“ oddechl si rodák ze Šternberka.

Krejčí si navzdory své reakci na ságu Tavares dobře uvědomoval, že hokej je především obchod. „Jasně, že jsem nechtěl z Bostonu odejít, ale Sweeney musí dělat svou práci. Stále se cítím mladý a věřím, že mám nejlepší léta stále před sebou. Možná už nebudu dělat 70 nebo 80 bodů za sezónu, ale mohu být všestrannějším hráčem a pomoci v rozvoji mladým,“ zadoufal David Krejčí, jehož zaskočily zprávy některých fanoušků, které mu přišly na Instagram.

„Chtěl jsem na celou věc nemyslet, ale nešlo to. Pár lidí mi dokonce napsalo, abych klub zažádal o výměnu, aby mohli podepsat Tavarese,“ překvapilo jej.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.