bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo by mohl zastoupit Benna v nominaci Kanady na SP? THN nabízí pět jmen

18. července 2016, 11:00

David Jahoda

V souvislosti s útočníkem a kapitánem Dallasu Stars Jamiem Bennem se v posledních dnech diskutovalo zejména díky jeho nové osmileté smlouvě. Probíralo se však ještě jedno téma, které už tak veselé nebylo. Benn si přivodil břišní zranění, kvůli čemuž musí podstoupit operaci, která ho vyřadí ze hry minimálně na šest týdnů. Sedmadvacetiletý křídelník pochopitelně nechybí v nominaci Kanady na zářijový Světový pohár. Stihne se Benn do té doby uzdravit? Pokud ne, bude muset GM Kanady Doug Armstrog hledat náhradu. Známý server thehockeynews.com nabízí pět možných jmen.

5. Wayne Simmods, pravé křídlo, Philadelphia Flyers

Jméno sedmadvacetiletého afroameričana, který posledních šest sezon strávil ve Philadelphii, určitě nebude první, jež vás v souvislosti s Bennovou náhradou napadne. V čem by byl určitě kvalitní alternativou za dallaského kapitána, je fyzický styl hry. Simmonds navíc v posledních letech patřil ke spolehlivým střelcům, vyjímaje sezony, kterou zkrátila výluka, vždy atakoval hranici třiceti gólů. Loni ji dokonce poprvé v kariéře pokořil, vstřelil 32 gólů. Od chvíle, kdy se v ročníku 2011/12 připojil k Flyers, dalo v NHL víc branek jen patnáct hráčů. S národním týmem má Simmonds zatím dvě zkušenosti. V roce 2008 se ukázal na juniorském MS, kde s Kanadou vyhrál zlato, v dospělé reprezentaci se představil na MS roku 2013.

4. Mark Stone, pravé křídlo, Ottawa Senators

Další jméno, u kterého kroutíte hlavou? Možná zbytečně. Kromě Stonea byl v týmu Ottawy v posledních dvou sezonách produktivnější jen švédský démon Erik Karlsson. V předloni, kdy absolvoval svou první plnohodnotnou sezonu v NHL, nasbíral Stone 64 bodů (26+38), vloni nebyl o moc horší – 61 bodů (23+38). Armstrong by po něm mohl sáhnout také proto, že jeho silnou zbraní je defenzíva. Za poslední dva roky zastavil Stone celkem 128 protiútoků soupeře, což bylo vůbec nejvíc ze všech kanadských útočníků. Druhý nejlepší? Jeff Skinner z Caroliny se 77. V seniorské reprezentaci se Stone ukázal poprvé letos na MS v Rusku. A výsledek hovořil za vše, Kanadě pomohl ke zlatu deseti body v deseti duelech.

3. Patrick Sharp, levé křídlo, Dallas Stars

Sharp bezpochyby nedisponuje takovými dovednosti jako jeho spoluhráč z Dallasu. Podobně jako u Stonea ale hovoří pro Sharpa jeho univerzálnost, která je navíc podpořená kupou zkušeností. Ve 34 letech je také stále schopen konkurovat největším rychlíkům NHL. I když se k tomu v Dallasu příliš nedostává, v Chicagu patřil mezi platné členy linie pro oslabení. Nebezpečný dokáže být i z protiůtoků, k čemuž využívá právě svou rychlost. Použít se dá i do druhé přesilovkové formace, jeho střela má pořád výborné parametry. Borec, který v loňské premiérové sezoně za Stars nasbíral 55 bodů (20+35), na sebe dres s javorovým listem navlékl na dvou MS (2008 a 2012), před dvěma lety byl také součástí zlatého olympijské týmu v Soči.

2. Taylor Hall, levé křídlo, New Jersey Devils

Jednička draftu z roku 2010, která před nedávnem po šesti letech opustila Edmonton a stala se hráčem New Jersey, možná mohla figurovat v nominaci Kanady ještě před Bennovým zraněním. Pokud by zranění Benna na hvězdně obsazený turnaj skutečně nepustilo, bylo by pro Armstronga zřejmě dost složité Halla opomenout. V posledních třech sezonách zaznamenal dohromady 183 bodů z toho 67 branek. Hall by místo Benna pasoval i co se týká pozice, stejně jako on je levé křídlo. Jeho přednostmi jsou rychlost a um využít volného prostoru, což mívá pro soupeře smrtící dopady. Na mezinárodním poli navíc není žádným zelenáčem, Kanadu reprezentoval na třech MS včetně dvou posledních. A jeho počínání na MS letos a vloni? Odehrál celkově 20 utkání, v nichž nashromáždil 21 bodů (13+8).

1. Corey Perry, pravé křídlo, Anaheim Ducks

Jednatřicetiletá opora Anaheimu dovedla na letošním MS v Rusku Kanadu k obhajobě titulu s kapitánským „C“ na prsou. Ani to však nestačilo k tomu, aby se vešel do druhé várky nominovaných. V čem Perry v porovnání s Bennem zaostává je hra dozadu, kterou vynikají jiní útočníci v pětičlenném seznamu možných náhrad. Ovšem útočníků obranářů bude mít Kanada i tak dostatek. Tak jako tak by se od Benna očekával zejména gólový příspěvek, a pokud by na zářijový Světový pohár nakonec opravdu nejel, není v tomto ohledu lepší možnosti než Corey Perry. Útočník, který se ziskem zlaté medaile na letošním MS zařadil do Triple Gold Clubu, je ryzím střelcem a stejně jako kapitán Dallasu dokázal za poslední tři sezony poslat puk do sítě soupeřova brankáře celkem v 110 případech. 

Článek je vystavěn na základě textu ze serveru thehockeynews.com.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.