bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jedna univerzitní hvězda podepsána. V Coloradu dostanu šanci, říká Kerfoot

25. srpna 2017, 20:00

Martin Zíta

Útočník Alexander Kerfoot podepsal vstupní smlouvu s Coloradem Avalanche. Kerfoot letos odehrál poslední sezonu v dresu Harvard University a pro přestup do profesionálního hokeje si nevybral New Jersey, které ho draftovalo, ale nejhorší tým uplynulé sezony.

Do Colorada se mnoha hráčům dobrovolně nechce. Dokazuje to i mladý obránce Will Butcher, kterého Avs draftovali, ale on z univerzity zamíří jinam. Alexander Kerfoot, jenž taktéž dobruslil na univerzitním ledě, si ale vybral pro svou profesionální kariéru právě Colorado.

„Nikde nedostanu tolik prostoru jako v Coloradu. Rozhodoval jsem se právě podle toho, jakou budu mít šanci se v týmu prosadit. Je mi třiadvacet, jdu do NHL po letech na univerzitě a vím, že mám před sebou ještě hromadu práce, ale chtěl jsem podepsat někde, kde mám šanci hrát," vysvětlil Kerfoot.

Od angažmá si právě toto slibuje, ač mu vedení již naznačilo, že sezonu s největší pravděpodobností zahájí na farmě v AHL.

Alex Kerfoot byl draftován v roce 2012 v pátém kole z celkově 150. pozice, kde si ho vytáhlo New Jersey. S Devils se ale rodák z Vancouveru na nováčkovské smlouvě nedohodl – neviděl pro sebe ve středu útoku místo.

„Odmítnout New Jersey bylo hodně těžké, ale myslím, že správné. Devils draftovali Nica Hischiera, který hraje ve středu útoku a přivedli ještě další centry. Mezi mladíky je na této pozici našlapáno," hodnotil Kerfoot.

V Coloradu je konkurentů mezi mladíky na jeho pozici poněkud méně a na Kerfoota také zapůsobily hovory s manažerem Joe Sakicem a trenérem Jaredem Bednarem.

„Mám radost, že jsem se dostal do mladého kolektivu plného nadějných hráčů a už se těším na kemp, kde chci zabojovat o místo v týmu," uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.