bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders trápí nejnižší návštěva od stěhování. Pomoci má i stará hala

9. října 2018, 17:16

Jan Vojkůvka

Na takové návštěvy se v NHL asi zvyknout nedá. Jenže New Yorku Islanders nezbývá nic jiného. Po vůbec nejnižší návštěvnosti z celé ligy, kterou Ostrované museli v minulé sezoně přetrpět, pokračuje úbytek jejich diváků i letos. V pondělním utkání proti San Jose totiž do Barclays Center přišlo pouhých 8 790 fanoušků.

Co naplat, že v NHL bývá na mnoha zápasech vyprodáno a sehnat lístky je nadlidský úkol. Islanders si na nedostatek vstupenek rozhodně stěžovat nemohou. Když v minulé sezoně do jejich haly našlo v průměru cestu jen 12 002 diváků, byla to těžká rána pro celou organizaci.

I jedny z nejslabších celků ligy, co se návštěvnosti týče, byly rázem zcela jinde. Islanders prohráli v průměrné návštěvnosti i s Carolinou či Arizonou, tedy týmy, které dlouhodobě trápí hodně nízký zájem diváků. Dohromady na tribuny ve 41 zápasech nepřišlo ani půl milionu lidí.

Islanders navíc tvrdě prohrávají boj o fanoušky s rivaly z Rangers. Na jejich zápasy chodí v průměru téměř 18 tisíc diváků.

Méně zaplněné ochozy byly i v pondělí a diváci viděli hladké vítězství svého týmu 4:0. Brankář Robin Lehner, který pokryl všech 35 střel soupeře, byl z atmosféry, kterou návštěvníci vytvořili, nadšený. Prý cítil od publika spoustu lásky a povzbuzení. Jenže nová hala v Brooklynu, do níž se Ostrované přesunuli v roce 2015, má kapacitu 15 795 diváků. Jen ztuha se tak zaplnila přes svou polovinu.

Otázkou ale je, jak z divácké mizérie ven. Islanders zkusí v této sezoně i návrat do oblíbeného Nassau Veterans Memorial Coliseum, který fanoušci stále berou jako domov svého týmu. Celkem ve staré hale odehrají 20 domácích zápasů, zbývajících 21 v Barclays Center.

To by mohl být pro newyorčany onen správný impulz. Vždyť v letech 2013 - 15 chodilo v průměru do Nassau Colisea přes 15 000 lidí.

Mezitím by se mělo začít s výstavbou nové arény v Belmont Parku, kam by se Islanders měli po dokončení znovu přestěhovat. Zahájení stavby je naplánováno v roce 2019. Pomohou plánované změny nakopnout skomírající zájem publika?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.