bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hvězdy na MS přiveze i Amerika. Kdo chce na olympiádu, musí do Česka, hlásí GM

28. března 12:00

David Zlomek

Bill Guerin, který bude působit jako generální manažer týmu USA pro Turnaj čtyř zemí a olympijské hry v roce 2026, dal hodně najevo, že je potřeba, aby americké hvězdy reprezentovaly svou zemi i na květnovém mistrovství světa v hokeji v Česku.

"Myslím, že je důležité, aby kluci jeli," řekl Guerin, který je generálním manažerem Minnesoty Wild, pro The Athletic. "Jasně, jsou tu kluci, kteří pojedou na olympiádu i Turnaj čtyř. Ale jsou i kluci, kteří jsou na hraně. Pokud dlouho – nebo vůbec nikdy – nehráli v play-off nebo ve smysluplných zápasech, chci vidět, jak se předvedou. Takže v tomto ohledu si myslím, že mistrovství světa je nesmírně důležité."

Světový šampionát, které se koná od 10. do 26. května v Praze a Ostravě, bude mimo hru pro hráče, jejichž týmy postoupí do play-off.

Guerin chápe, že tento a další různé důvody zabrání některým hráčům v účasti na akci, ale chce vidět silnou účast Američanů, jakkoliv to bude možné. 

"Chci vidět odhodlání, a pokud je dovolená v Karibiku důležitější než mistrovství světa, pak v sobě nemáte odhodlání, které potřebujeme," dodal otevřeně Guerin. "Náš hráčský kádr je nyní silný. Snažíme se na led postavit co nejlepší tým, jaký je v našich silách. Ale také chceme kluky, kteří jsou odhodlaní. Chápu, když se kluci žení, narodí se jim děti, jsou zranění. Ale jiné důvody moc neberu.“

Spojené státy skončily na světových šampionátech v každém z posledních dvou let na čtvrtém místě poté, co v roce 2021 získaly bronz.

Američané naposledy získali zlato na této akci v roce 1960, kdy bylo MS považováno za součást olympijských her. Tehdy se také tým USA naposledy dostal do finále.

V nedávné historii se Američanům dařilo lépe na olympijském turnaji. Zatímco na olympijských hrách v roce 2014, kdy naposledy startovali hráči NHL, skončil tým mimo stupně vítězů, na hrách ve Vancouveru 2010 i v Salt Lake City 2002 získaly Spojené státy stříbro. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.