bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hvězda s dobrým srdcem. Kessel vzal Stanley Cup k nemocným dětem

20. července 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Možná jde o nejlepší příběh minulé sezóny, Phil Kessel se změnil z kritizovaného bručouna, který prý nejméně ze všech hráčů NHL připomíná svou postavou profesionálního sportovce, v hlavního strůjce pittsburghské jízdy za stříbrným pohárem. Během základní části si musel vyslechnout ledacos, dlouho se na ledě, stejně jako další Tučňáci, hledal. Od chvíle, kdy hlavní kouč Mike Sullivan stvořil formaci přezdívanou podle slavného wrestlera a iniciál jejích členů "HBK", ovšem Kessel sázel jeden gól za druhým. A následně splnil svůj slib a dovezl hokejový grál do Toronta.

Kessel, s deseti góly nejlepší pittsburghský střelec v play-off, po vítězném finále se San Jose hlásil, že nejspíše vezme Stanley Cup právě do ontarijské metropole, kde prožil šest let své kariéry a na vlastní kůži poznal lásku i hněv oddaných fanoušků místních Maple Leafs. Od Javorových listů sice odcházel s pošramocenou pověstí, přesto o nich mluvil jen v dobrém a do Toronta se těšil. Za kamarády, známými, fanoušky, přeci jen v Kanadě strávil značný kus hokejové kariéry.

 

: "Miluji to město, vždy se tam ke mně chovali hezky a mám tam spoustu přátel. Ještě nejsem zcela rozhodnutý, ale je velká šance, že tam Stanley Cup přivezu," tvrdil kanonýr Penguins, o kterém se mluvilo jako o favoritovi na zisk Conn Smythe Trophy. Přednost nakonec dostal Sidney Crosby, ale vem to čert. Kessela si po ročníku 2015-16 budou všichni pamatovat jako toho hrdinu, který zavřel ústa všem svými kritikům a coby křídlo řady "Šunka-Slanina-Klobása" řádil jako černá ruka.

A svého hrdinu v něm nyní objevili také pacienti v torontské dětské nemocnici, kam autor 22 bodů ve vyřazovacích bojích, vzal stříbrný pohár. V dobrém rozmaru si návštěvu užíval a rozzářil nespočet holčičích i klučičích tváří. "Naši pacienti na to nikdy nezapomenou," děkovala Kesselovi nemocnice SickKids, ležící na University Avenue. Návrat americké hvězdy prý neprovázel žádný větší mediální humbuk, patrně kvůli tomu, že jej místní novináři za jeho působení u Maple Leafs nikdy příliš nemuseli.

To mu může být jedno. Kessel ukázal svůj charakter, splnil slib a vydal se podělit o radost s těmi, kteří o to stáli. Krásné gesto.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.