bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hra o miliony. Rangers musí šetřit, vyplatí Shattenkirka

1. srpna 2019, 19:32

Jan Vojkůvka

Spojení Kevina Shattenkirka a New Yorku Rangers se chýlí ke svému konci. Podle dostupných informací bude zkušený obránce vyplacen ze smlouvy. Důvodem je nutnost ušetření na platovém zatížení týmu, který se po podpisech Panarina, Trouby a Bučněviče dostal nad povolený strop pro příští sezonu.

Shattenkirkovi zbývají do konce aktuálního kontraktu dva roky, přičemž ročně si přijde v průměru na 6,65 milionů dolarů. Americký obránce podepsal současnou smlouvu v létě 2017 v celkové hodnotě 26,6 milionů dolarů na čtyři roky.

Jenže, jak informoval Larry Brooks z New York Post, k dokončení smluvené dohody nedojde a Shattenkirk bude vykoupen. Jedním z důvodů je, že Rangers nutně musí začít šetřit. Zatímco platový strop pro nadcházející sezonu činí 81,5 milionů dolarů, tým z New Yorku má uzavřené kontrakty, které přesahují 85,6 milionů.

Vykoupením Shattenkirka se podaří snížit mzdové zatížení Rangers pro příští sezonu o 5 166 667 dolarů. Díky tomu bude organizace rázem na 80,5 milionech. Stále přitom Rangers potřebují uzavřít smlouvy s dvěma chráněnými volnými hráči - Anthonym DeAngelem a Brendanem Lemieuxem. 

Vykoupení Shattenkirka, jak již bylo zmíněno, sníží zatížení platových výdajů New Yorku Rangers o více než 5 milionů v příští sezoně. V sezoně 2020/21 se však bude do mzdového rozpočtu počítat 6,083 milionů. V dalších dvou sezonách pak shodně 1,433 milionu.

Vykoupení Shattenkirka přitom dává Rangers smysl i z jiného důvodu. Ačkoliv je po podpisu Jacoba Trouby druhým nejlépe placeným obráncem týmu, tak v průměru neodehrál ani 19 minut za zápas a v hodnocení času na ledě byl až pátým v pořadí.

V uplynulé sezoně odehrál třicetiletý Američan 73 utkání s bilancí 2+26. O rok dříve pak za Rangers nastoupil ke 46 zápasům s bilancí 5+18, přičemž v lednu si zranil meniskus. Celkově v NHL nastoupil k 609 zápasům v dresech Colorada, St. Louis, Washingtonu a NY Rangers. Zaznamenal 75 branek a přidal 274 asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.