bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hitchcock zná svého nástupce. Dallas povede nově Jim Montgomery

5. května 2018, 14:00

Jiří Sameš

Stars včera oficiálně jmenovali nového trenéra. Stal se jím Jim Montgomery. Osmačtyřicetiletý Kanaďan trénoval posledních pět sezon na University of Denver, kde mimochodem v roce 2017 vyhrál národní šampionát. Ve funkci nahrazuje Kena Hitchcocka, který oznámil 13. dubna konec trenérské kariéry.

Když generální manažer Dallasu Jim Nill hledal potřetí za posledních pět let nového trenéra, určitě se nejprve podíval, že má pod sebou talentovanou soupisku, která stále patří k těm nejmladším v NHL.

„Myslím, že se hra mění. Musíte umět jednat s lidmi. Rovněž musíte umět jednat s mladými hráči a zároveň vyhrávat. To je něco, čeho už dokázal dosáhnout,“ říká Nill.

Montgomery koučoval posledních pět let tým University of Denver a zaznamenal s ním bilanci 125-57-26. Jak bylo již zmíněno, v sezoně 2016/2017 navíc vyhrál národní šampionát.

„Milovali jsme náš život v Denveru a já tam miloval svou práci. Jediným důvodem, proč jsem se rozhodl pro změnu je lepší příležitost, kterou jsem zde v Dallasu dostal,“ řekl Montgomery, který má mimochodem čtyři malé děti.

Před angažmá na University of Denver ještě Montgomery působil tři roky u týmu Dubuque Fighting Saints, hrajícího USHL. S tímto mužstvem se mu podařilo vyhrát titul dokonce dvakrát.

Nyní však “univerzitního trenéra“ čeká mnohem větší výzva. Dallasu se totiž dvakrát po sobě nepodařilo dostat se do play-off. Právě postup do vyřazovacích bojů bude zřejmě prvním Montgomeryho cílem.

„Byl to vzrušující moment, když jsem se podíval na tuto soupisku. Naleznete na ní totiž vše, co potřebujete. Je tu kvalita na všech pozicích,“ poznamenal Montgomery, na jehož tiskové konferenci nechyběl ani Jamie Benn, kapitán Stars.

Montgomery mimochodem odehrál jako hráč v zámořské NHL celkem 122 zápasů. Postupně oblékl dres St. Louis Blues, Montrealu Canadiens, Philadelphie Flyers, San Jose Sharks a nakonec také Dallasu Stars. Za již zmíněný počet zápasů nasbíral celkem 34 kanadských bodů (9 branek, 25 asistencí).

Pouze dva trenéři odešli před Hakstolem a Montgomerym z univerzitního hokeje přímo do NHL. Byli jimi Ned Harkness a Bob Johnson.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.