bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hertlův debut je tady! Vegas má pro něj netradiční roli, s kým si zahraje?

8. dubna 14:00

Tomáš Zatloukal

Proti Arizoně to v noci na sobotu ještě nevyšlo (a Coyotes uštědřili Zlatým rytířům porážku 4:7 po velkolepém obratu ve třetí třetině), tentokrát už se ale má Tomáš Hertl premiéry dočkat. Kouč Bruce Cassidy uvedl, že český forvard, kterého pro velký hokej vychovala pražská Slavia, nastoupí proti Vancouveru.

Noc na úterý přinese pro našince nevšední zážitek.

Hertl by měl poprvé v kariéře vyjet do zápasu NHL v jiném dresu než v tom se žralokem překusujícím hokejku. Za San Jose odehrál 712 mačů, patří k výrazným personám klubové historie.

Sharks Hertla draftovali v roce 2012, za velkou louži se vydal o rok později a v říjnu 2013 se blýskl ikonickým čtyřgólovým vystoupením proti NY Rangers, včetně trefy po vzoru Roberta Kysely. De facto jím ukončil hokejovou pouť brankáře Martina Birona.

Hertl tehdy skóroval s hokejkou prostrčenou mezi nohama, vzhledem k vysokému skóre kolem toho byl humbuk. Objevily se hlasy, že si nováček počínal neuctivě...

Časem si Hertl nejspíš získal srdce i těch opravdu zarytých kritiků. Srdečnou povahou, bojovností i kumštem.

Když v roce 2022 podepsal životní smlouvu, zdálo se, že v Kalifornii zůstane až do konce své zámořské mise. Jenže vše se vyvinulo jinak a letos v březnu se stal nejvýraznější postavou přestupové uzávěrky.

Díky svému renomé všestranného silného centra a ukázkového týmového hráče a také s ohledem na načasování trejdu i jeho překvapivost.

Vegas Hertla získalo v posledních minutách, výměna působila jako blesk z čistého nebe. I kvůli faktu, že Hertl, krom jiného majitel světového bronzu z roku 2022, byl v té době zraněný.

Po operaci kolena už je nyní fit, a tak konečně přijde jeho velká chvíle. Bude to netradiční pohled,  také pro to, že se nejspíše představí na křídle.

Umí tam zahrát, vícekrát si to už vyzkoušel, ale kovanější je ve středu formace.

Cassidy pro něj na tréninku našel flek nalevo vedle Chandlera Stephensona, jako "pravaso" lajnu doplní Michael Amadio.

Věčný smíšek navíc nehrál od 27. ledna a má za sebou jen pár tréninkových hodin v plném kontaktu.

V této sezoně dosud nastřádal 34 bodů, tuto bilanci se hodlá rozšířit, stejně jako tu čítající 48 odehraných zápasů. Prioritou pro něj je sžít se s mančaftem před startem play-off.

A pokusem o obhajobu Stanley Cupu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.