bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hanifin zkoušet trh nebude. Na osm let se upsal Vegas

12. dubna 10:00

Jan Vojkůvka

Obránce Noah Hanifin mohl být jedním z nejzajímavějších hokejistů na letošním trhu s volnými hráči. Nakonec ale naslouchat nabídkám nejrůznějších zájemců nebude. S generálním manažerem Vegas Kellym McCrimmonem se dohodl na osmiletém kontraktu v celkové hodnotě 58,8 milionu dolarů.

Sedmadvacetiletý Hanifin, který do NHL vstoupil v Carolině a od sezony 2018/19 hrál za Calgary, byl letos v březnu vyměněn do Vegas v trejdu hned tří družstev, aby se trochu více rozmělnila jeho gáže v probíhajícím ročníku. Calgary za Hanifina obdrželo vedle Daniila Miromanova ještě dvě podmíněné volby v draftech, Philadelphia pak také dostala jednu volbu v draftu za převzetí části platu.

A jak se ukazuje, ve Vegas jsou s touto výměnou velmi spokojení. Hanifin nastoupil v dresu Rytířů prozatím k 16 zápasům, ve kterých dal dvě branky a přidal sedm asistencí, přičemž v hodnocení účasti na ledě má sedm kladných bodů. Tyto výkony pak přesvědčily vedení Golden Knights, že si Američana chtějí ve svých řadách ponechat.

Pětka draftu z roku 2015 si ve čtvrtek večer plácla s generálním manažerem Vegas a podepsala osmiletou smlouvu v celkové hodnotě 58,8 milionu dolarů s průměrným ročním zatížením platového stropu ve výši 7,35 milionu dolarů.

Právě hodnota této smlouvy naznačuje, že Vegas čeká poměrně perné léto a někteří hokejisté se budou muset s organizací rozloučit. McCrimmon si sice může z platového rozpočtu odečíst pět milionů za Robina Lehnera, jenž bude znovu umístěn na listinu dlouhodobě zraněných hráčů, ale i tak mu zůstane jen necelých 6,5 milionu, se kterými bude moci operovat.

Smlouvy pak po této sezoně končí útočníkům Jonathanu Marchessaultovi, Anthonymu Manthovi, Chandleru Stephensonovi, Michaelu Amadiovi a Pavlu Dorofejevovi a také obránci Aleci Martinezovi. Součet peněz, které tito hokejisté pobírali v této sezoně, přitom činí přes 20 milionů dolarů. Neexistuje tedy ani teoretická možnost, že by se povedlo udržet celý kádr pohromadě, i kdyby se McCrimmon rozhodl neposilovat a nikdo nepožadoval ani minimální zvýšení platu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.