bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hamilton se trápí, Hurricanes ale válí

25. října 2018, 11:00

Jiří Sameš

Carolina Hurricanes potřebovali do své obrany nějakého ofenzivního hokejistu. Během vstupního draftu 2018 se tedy dohodli s Calgary Flames na velké výměně, díky které do týmu mimochodem přivedli Dougieho Hamiltona. Pětadvacetiletý Kanaďan, který loni vstřelil 17 gólů, se ale letos zatím poněkud trápí.

Za prvních devět zápasů s Hurricanes Hamilton vyslal na bránu 39 střel – šestý nejlepší počin v lize, suverénně nejlepší počin mezi všemi obránci. Ačkoliv má ale sice rodák z Toronta ve statistice střel lepší číslo, než například Jack Eichel, David Pastrňák nebo John Tavares, ani jednou letos zatím ještě neskóroval.

Pokud se podíváme na celkové (nejdůležitější) statistiky Hamiltona – devět zápasů, tři asistence, celkem tři kanadské body, mínus jeden bod v tabulce pravdy, čtyři trestné minuty, pobyt na ledě 19 minut a 41 vteřin.

Dobrou zprávou pro Canes ovšem je, že se mužstvu i přes Hamiltonovo trápení v úvodu sezony daří. V tabulce Metropolitní divize totiž Carolinu v tuto chvíli najdeme na prvním místě s bilancí 5-3-1 a celkovým počtem 11 bodů.

Hurricanes v letošní sezoně zatím zvládli nastřílet 29 gólů (13. místo v lize). Téměř o polovinu z nich se přitom zasloužil finský útočník Sebastian Aho – čtyři góly, 10 asistencí, celkem 14 kanadských bodů.

Velmi dobře si ovšem zatím počíná také útočník Micheal Ferland, který se k týmu připojil, podobně jako Hamilton, během draftu 2018. Šestadvacetileté levé křídlo je totiž se šesti góly nejlepším střelcem týmu. Na svém kontě má poté ještě tři asistence a celkem tedy devět kanadských bodů.

Mužstvo z Raleighu nyní čeká série tří zápasů doma v řadě. Tzv. homestand zahájí v noci z pátku 26. na sobotu 27. října proti San Jose Sharks. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.