bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida se pokusí zastavit Senátory, Rangers si chtějí spravit chuť proti Capitals

29. března 2015, 20:10

Milan Šplíchal

Nedělní noc bude vcelku perná. Do boje o body se chystá hned 16 celků. Pět zápasů se hraje ještě do dnešní půlnoci, další tři těsně po ní. Zajímavé bude sledovat, zda si brankář Petr Mrázek poradí i proti hráčům z Islanders. Český brankář dostane šanci v dresu Red Wings i dnes. Hrát bude také Jágrova Florida, která se pokusí zastavit snahy Ottawy o postup do play off. Ta na dálku svede boj s Bostonem, na který čeká Carolina.

21:00 New York Rangers – Washington Capitals 

Domácí hokejisté jsou ve formě a dnes se pokusí poprat o pozici lídra Východní konference. Z posledních deseti zápasů dokázali Rangers zvítězit hned 7x. Poslední zápas se jim však tolik nepovedl. Rangers se utkali s Bruins, proti kterým však nepodali dobrý výkon a podlehli 2:4. 

Washington je na tom, co se týče umístění v tabulce, o poznání hůře. Capitals nyní hrají o každý bod, protože postupové příčky do play off drží parta okolo Ovečkina opravdu těsně, vždyť Ottawě schází pouze čtyři body a to má utkání k dobru. Navíc forma hostujících hráčů stagnuje. Z posledních tří utkání získali pouze dva body. Naposledy doma nestačili na Nashville, kterému padli 3:4. 

Tento zápas bude třetím vzájemným v této sezóně. Oba dva zatím zcela jednoznačně vyhráli Rangers, kteří si nejprve s Capitals poradili doma 4:2, aby poté vyplenili i Washington, kde dokázali zvítězit 3:1. 

23:00 Ottawa Senators – Florida Panthers 

Ottawa stále nahání Boston, na který momentálně ztrácí pouze bod. Oba týmy navíc hrají tuto noc, takže brzy zjistíme, jak se tento boj bude vyvíjet dále. Senátoři přivítají Jágrovu Floridu, která na ně ztrácí tři body. Domácí borci si zkazili sérii tří domácích výher, během níž porazili i zmiňovaný Boston. Naposledy však prohráli těžce 1:5. Tuto facku jim udělili hráči New Yorku Rangers. 

Přestože Floridu pravděpodobně v play off neuvidíme, nemusí se dnešní soupeř Ottawy za své výkony stydět. Parta okolo Jágra získala z posledních čtyř zápasů hned šest bodů. Jedinou porážku za tento úsek utrpěla od Tampy Bay, na kterou nestačila o gól (3:4). Poslední zápas však zvládla, když dokázala vyhrát v Torontu v poměru 4:1. 

Půjde již o čtvrté vzájemné utkání těchto soupeřů v tomto ročníku. Lépe si vedou Senators, kteří uzmuli čtyři body z šesti možných. Nejprve vyhráli na Floridě fotbalově 1:0, Panteři pak však dokázali porážku oplatit a zvítězili 3:2. Poslední zápas opět patřil Senators, jenž ho zvládli 4:1. 

23:00 New York Islanders – Detroit Red Wings 

Domácí hokejisté jsou se ziskem 93 bodů na pátém místě Východní konference a o postup do play-off se již strachovat nemusí. Je to vidět i na výsledcích, vždyť Ostrované nezvládli poslední tři zápasy, ve kterých vybojovali pouze bod za prohru v nájezdech. Nestačili na Minnesotu (1:2sn), Los Angeles (2:3) a Anaheim (2:3). 

To hosté měli ještě před několika týdny obrovský náskok na nepostupové příčky. Ten se však vinou jejich špatného období snížil na šest bodů. I to je však dostačující. Detroit naposledy dokázal vynulovat Tampu Bay, největší podíl na tom měl skvělý Petr Mrázek. Ten dostane důvěru i dnes. Red Wings se také mohou pyšnit útokem, vždyť dokázali v posledních třech zápasech vždy vstřelit čtyři branky. 

Tento zápas bude třetím vzájemným těchto dvou týmů v této sezóně. Oba týmy dokázaly jeden vyhrát. Nejprve Ostrované 2:1, poté hráči Rudých křídel v poměru 4:1. 

23:00 Carolina Hurricanes – Boston Bruins 

Carolina se se ziskem 66 bodů krčí na 14. pozici Východní konference a je jedním z týmů, které se do play off určitě nedostanou. Forma Hurikánů také není zrovna chvályhodná. V posledních pěti zápasech získali pět bodů, navíc hned čtyřikrát vstřelili maximálně dvě branky. Naposledy však dokázali doma obrat o body Pittsburgh, nad kterým zvítězili 5:2. 

Hosté o play-off statečně bojují. Zatím si drží jednobodový náskok na Ottawu, dnešní noc tak slibuje opravdu úžasný souboj na dálku. Výkony Medvědů nebyly v poslední době nijak působivé, nicméně mají vzrůstající tendenci. Po zisku bodu s Anaheimem, se kterým prohráli 2:3 v prodloužení, dokázali Bruins porazit po kvalitním výkonu New York Rangers 4:2. 

Půjde o třetí vzájemné utkání těchto klubů. První vyhrál Boston 2:1, ten druhý ovládli hráči Caroliny, vyhráli také 2:1, ale až po nájezdech. 

23:00 Nashville Predators – Calgary Flames 

Nashville ztrácí pouhý bod na čelo Západní konference. Vyšplhat se na první místo může dnes, když se utká s Calgary. Predátoři mají navíc skvělou formu, vyhráli poslední čtyři zápasy. Nejprve porazili Buffalo 3:0, poté přehráli Montreal 3:2 po prodloužení, zvítězili i v Tampě (3:2) a naposledy přehráli i Washington (4:3). 

Hosté mají horší pozici. Calgary je v Západní konferenci na devátém místě, což je první nepostupové. Aktuálně Plameny ztrácí bod na Krále z Los Angeles. Forma Calgary však není kdovíjaká. Flames získali šest bodů z posledních pěti zápasů. Naposledy podlehli v pěkném zápase Minnesotě 2:4. 

Tento zápas bude třetím vzájemným v této sezóně. Lepší jsou v tomto ohledu Flames, jenž oba dokázali vyhrát. Nejprve zvítězili v Nashvillu 3:2 po samostatných nájezdech a poté i doma, tentokrát 4:3. 

01:00 New Jersey Devils – Anaheim Ducks 

A nyní se přehoupneme na zápasy, které začínají po půlnoci. Jedním z ních je duel mezi New Jersey a Kačery z Anaheimu. Domácí borci brázdí vody, které rozhodně nemají nic společného s play-off. New Jersey ztrácí ve Východní konferenci na postup hned třináct bodů, což je opravdu takřka nemožné dohnat, nebo dokonce překonat. Forma Devils je také bídná, prohráli poslední čtyři zápasy. Naposledy podlehli slabé Carolině 1:3. 

Hosté jsou na tom úplně jinak. Anaheim je lídrem celé NHL, když získal již 103 bodů. Forma tohoto celku však také není úplně ideální. Ducks vyhráli z posledních pěti zápasů tři, navíc utrpěli facku od New York Rangers (2:7). Naposledy dokázali Kačeři vyhrát nad New York Islanders v poměru 3:2. 

Toto utkání bude druhým vzájemným v této sezóně. To první zcela jasně ovládli hráči Anaheimu, kteří svého soupeře znemožnili výsledkem 5:1. Dvě branky si tehdy připsal Silfverberg. 

01:30 Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks 

Se ziskem 93 bodů jsou Tučňáci čtvrtí ve Východní konferenci, takže je jasné, že play-off je nemine. Zajímavější než výkony Pittsburghu je fakt, že Crosby bojuje s českým útočníkem Voráčkem o krále kanadského bodování. Zatím je na tom lépe „Sid“. Penguins naposledy díky jeho třem bodům porazili Arizonu 3:2. 

Hosté si pravděpodobně play-off nezahrají. V Západní konferenci jsou až jedenáctí, na postupové příčky ztrácí aktuálně šest bodů. Po přestřelce s Detroitem, kterou Žraloci dokázali zvládnout v poměru 6:4, si vyšlápli i na Philadelphii, tu porazili po nájezdech 3:2. Na střely toto utkání vyhráli 44:18! 

Toto utkání bude teprve druhým vzájemným v této sezóně. V prvním duelu byli lepší hostující hráči, kteří dokázali doma zvítězit 2:1 po samostatných nájezdech. 

01:30 Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 

Domácí hokejisté se zatím drží v postupových vodách. Se ziskem 90 bodů jsou na sedmém místě Západní konference. Forma Winnipegu je skvělá, z posledních pěti utkání prohráli pouze jednou. V posledním hraném duelu dokázali vyhrát nad Montrealem 5:2. Zajímavostí je, že Jim Slater dokázal ve zmíněném utkání předvést hattrick Gordieho Howea (gól, asistence, bitka). 

Chicago je o čtyři body a dvě příčky v tabulce nad svým nočním soupeřem. Blackhawks jsou však mimo formu, když z posledních čtyř utkání vyhráli pouze jedno. Proti Dallasu neskórovali (0:4), nad Carolinu však zvítězili 3:1. Naposledy si připsali dvě prohry, nejprve s Philadelphií 1:4 a poté s Columbusem 2:5. 

Půjde již o páté vzájemné utkání těchto soupeřů. Hned v prvních třech dokázal vyhrát Winnipeg, nejprve brankou Michaela Frolíka z dvacáté sekundy utkání 1:0. Druhý zápas dokázali uzmout výrazněji, výsledkem 5:1. V tom třetím vyhráli v Chicagu 4:2, dva body si připsala hned pětice hráčů (Ladd, Little, Bogosian, Wheeler, Byfuglien). Dosud poslední vzájemné utkání vyhráli Blackhawks 2:1 po prodloužení, když vítěznou branku vstřelil Saad.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.