bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Flames utvořili nový brankářský tandem. Smitha nově doplní Eddie Läck

1. července 2017, 8:00

David Motloch

Brankářskou rošádu si připravili v kanadském Calgary. Neuspokojivou situaci s gólmany se rozhodl generální manažer Brad Treliving vyřešit velmi rázným způsobem. Poslal pryč jak Chada Johnsona (Arizona), tak i Briana Elliotta (volný hráč). Místo nich GM Flames již dříve avizoval příchod Mikea Smithe a nově do týmu v rámci trejdu přivedl i Eddieho Läcka. Spolu s ním se do kanadské metropole stěhuje obránce Ryan Murphy a volba v šestém kole draftu 2019.

Carolina na oplátku dostane prospekt Keegana Kanziga a sedmé kolo draftu 2019. Hurricanes se podobně jako Calgary rozhodli vyřešit nepříznivou situaci v brankovišti. Nespokojenost padla především právě na jméno Eddieho Läcka. Švédský brankář měl navázat na předešlé výkony z Vancouveru, to se mu však v americkém městě nepodařilo.

V prvním ročníku v Carolině se Läck sotva dostal přes hranici 90% úspěšnosti zákroků, v minulé sezóně dopadl statistiky takřka zcela shodně. Výjimku však tvořila porce zápasů. Zatímco v prvním ročníku odchytal devětadvacetiletý gólman 34 utkání, v již skončené sezóně nastoupil pouze do 20 zápasů.

Canes tak místo něj přivedli do mužstva Scotta Darlinga, od kterého se čeká přeci jen větší konkurence pro prozatimní týmovou jedničku Cama Warda. Zatímco v Carolině by se tak karty mohly v příští sezóně obrátit (Darling může zaútočit na post jedničky), v Calgary bude brankářský tandem, zdá se, předem daný.

Läck odchází do chladného města víceméně s podobným úkolem, jaký zastával již v minulosti. Doplnit Mikea Smithe jako schopná dvojka a ulehčit mu z porce odchytaných zápasů. Jeho příchod si GM Flames Brad Treliving kvituje. „Eddie zapadá do všech kritérií, které požadujeme. Je to velmi vysoký brankář s atletickým stylem chytání a skvělou morálkou”.

Plameny dostaly na Läcka skvělé propozice také díky trenéru Glenu Gulutzanovi, který se se švédským brankářem již v minulosti střetl ve Vancouveru. Trelivinga nakonec neodradily ani dva otřesy mozku, které Läck v minulosti prodělal. Vytáhlého brankáře sklátila i kritika za výkony v brance od již bývalého kouče Billa Peterse.

Nezbývá, než aby vyslovenou důvěru vedení Calgary rodák z Norrtälje využil a navázal na své úspěšné ročníky u Canucks. Carolina souhlasila, že se o polovinu platové zátěže (2,75 milionu dolarů) pro příští ročník podělí s Läckovým novým zaměstnavatelem. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.