bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Favorit na zisk Stanley Cupu tápe. Napište si, co chcete, hřímal Maurice

3. dubna 14:00

Tomáš Zatloukal

U mnohých sázkovek byli ještě na konci března největšími favority na zisk stříbrného poháru. Teď ovšem floridští Panteři svou pozici zvolna přenechávají jiným, tlačí se před ně Laviny z Colorada i Hurikáni z Caroliny. Proč? Loňští finalisté totiž prohráli osm z posledních deseti duelů.

Paul Maurice to těsně před Velikonocemi už nevydržel.

Těch proher a bídných výkonů jednoduše bylo příliš. A tak si po mači s newyorskými Ostrovany před novináři ulevil: “Napište si, co chcete. Vymyslete si, co bych asi tak mohl říct, nebudu si stěžovat.”

Po čerstvé porážce od montrealských Canadiens byl už smířlivější.
“Panika není na místě. Víme, v jaké jsme situaci, nemám o nás strach,” narážel Maurice na dva fakty. Zaprvé jsou Cats už dávno v play-off. A zadruhé se potýkají se zraněním klíčových hráčů.


Včetně Matta Tkachuka, který pravidelně patří k premiantům v žebříčku hráčů, které lze nejhůře nahradit. A take těch, kteří dovedou pro své mančafty sami o sobě ukrást nejvíce výher.

Maurice už se soustředí na vyřazovací boje. Ne, že by si přál, aby jeho chlapci zápasy vyloženě vypouštěli, ale jeho prioritou je to, aby nikdo další na marodku nepřibyl.

Obzvlášť když ze zápasu předčasně odstoupil elitní zadák Aaron Ekblad.

Pochopili to i v zámoří. Když od reportérů zazněla otázka, proč Maurice proti Habs neodvolal gólmana, prohodil: „Nechtěl jsem riskovat, že někoho trefí před bránou puk do nohy a způsobí mu nějakou zlomeninu.”

Nestál o zvrat ve skóre za každou cenu, o ostřelování, které by mohlo mít nežádoucí následky.

Samozřejmě, uznávaný kouč není rád, že se prohrává. Ale ví, že teď není čas bezhlavě tlačit na pilu. Uvědomuje si náročnost harmonogramu, který mu přijde snad až příliš nabitý.
Věří v sílu a kvalitu kádru a na naladění formy pro klíčovou část sezony ještě pár zápasů zbývá.

Od 10. dubna hrají Saša Barkov a spol. čtyřikrát doma, generálka proti torontským Maple Leafs pak nabízí ideální příležitost k otestování fazony. Tam začne jít do tuhého, současné tápání jen, tu zlehka, tu razantněji, hýbe kurzy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.