bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Eberle se probudil včas a Oilers mají něco, co jim léta chybělo

7. března 2017, 12:00

Martin Schwarz

Connor McDavid, Cam Talbot nebo třeba Leon Draisaitl. Jména, na kterých stojí letošní edmontonská sezóna, bez nich si Olejáře těžko představit ve vrchních patrech Pacifické divize. Jenže trenér Todd McLellan se chlubí i něčím navíc. Celku z Kanady po letech funguje druhá útočná formace, na jejímž pravém křídle dlouho strádal Jordan Eberle.

Pokud nepočítáme nováčkovský ročník 2010-2011 a výlukou zkrácenou sezónu 2012-2013, nastřílel Jordan Eberle v základní části pokaždé aspoň čtyřiadvacet branek. Tentokrát se věci mají jinak. Ještě pár dní nazpět čítal ve statistikách sotva desetigólový obnos. Pak ale zažehl záložní motory. V zatím posledním odehraném duelu proti Detroit Red Wings zaznamenal třetí přesnou trefu z uplynulých osmi zápasů. Za stejný časový úsek stihl ještě čtyři asistence.

Vypadá to, že pár týdnů před startem vyřazovací části dlouholetý outsider soutěže aktivoval vyšší stupeň nebezpečí nejen u rodáka z Reginy, ale rovnou u celé formace s pořadovým číslem dva. Sázka na trio Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle nese čím dál sladší ovoce. Přesně tohle Edmonton roky potřeboval. Když bodově září elitní trojice, existuje šance udělat úspěch. Pakliže do týmových výkonů výrazně promluví i druhá lajna, může si trenérský štáb mnout ruce.

„Lidé říkají, že tahle sezóna mi úplně nevychází. Při pohledu do tabulky produktivity sice ne, ale jako mančaft prožíváme nejlepší formu za dobu, co tu hraji,“ vykládal pro server nhl.com Eberle. „Určitě nejsem psychicky na dně. Jasně, přišly okamžiky, kdy se mi střelecky vůbec nedařilo. Navzdory tomu chce člověk stále přispívat k vítězstvím. A kádr i během mého gólového půstu vyhrával.“

Čas pro šestadvacetiletého forvarda možná teprve přijde. Za předpokladu, že Edmontonští opravdu postoupí play-off, čeká formaci Jordana Eberleho pořádná šichta. Dá se očekávat, že soupeř Oilers hned v prvním kole nasadí obranářské psy na kapitána McDavida, Patricka Maroona nebo již zmíněného Draisatla. A to je příležitost pro skrytá esa z nižších řad. Ke všemu v době, kdy většina závodníků o Stanley Cup disponuje podobně kvalitními prvními útoky.

„Chvíli jsem hrál s McDavidem a Maroonem, ale skoro to vypadalo jako čekání na mé přeřazení k jiné dvojici,“ vzpomínal hokejista draftovaný v roce 2008 nepříjemné momenty. „Bylo potřeba se s takovou situací mentálně popasovat. Ve formaci, kde současně nastupuji, cítím dobrou chemii. Zároveň je druhá lajna produktivní, což nám na začátku sezóny docela chybělo.“

Vzápětí Eberle dodal, že v National Hockey Leage není žádný hokejista, který by mohl sám udělat úspěch. Bez propracované souhry a znalosti svých spoluhráčů jedinec stěží procitne.

„Začalo to při šesti venkovních zápasech po sobě. Tehdy jsme se na jejich trojici zaměřili. Ještě v Tampě 21. února předváděli průměrný hokej. Ale po duelu s Lightning nastal zlom, jsou na tom moc dobře,“ chválil svěřence kouč McLellan. „Jordanovi zdůrazňujeme zejména potřebu práce i ve středním a obranném pásmu. Teď byl společně s celým týmem odměněn vstřelenými góly, pěkně se na to kouká.“

Jordan Eberle má aktuálně na kontě devětatřicet bodů za čtrnáct branek a pětadvacet nahrávek. Ale hodnoťme jej až po konci sezóny. Zdá se totiž, že bude mít co nabídnout.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.