bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Druhým Jágrem se vším všudy. Mašina na góly marně hledá práci, nechce podepsat pod cenou

3. listopadu 2020, 10:30

Tomáš Zatloukal

Vystřihl výtečnou sezonu. Opět ukázal, že na střílení branek je machr. Vždyť jich nasázel 29, osobák má ještě o šest gólů lepší! Je libo další statistiku potvrzující kanonýrské kvality Mikea Hoffmana? Od roku 2014 nastřádalo více tref jen patnáct hokejistů. Jak je tedy možné, že stále zůstává bez práce? Zatím mu na stole nepřistála nabídka, v níž by našel zalíbení. Pokaždé chyběla pořádná porce dolarů. "Zůstávám trpělivý," říká ke své situaci.

Když Hoffman před dvěma lety přestoupil na Floridu, vyžádal si dres číslo 68.

Osmašedesátku u Panterů před ním naposledy nosil Jaromír Jágr, český fenomén, jemuž se pár sezon dařilo po boku Jonathana Huberdeaua a Saši Barkova.

Nejen jejich přihrávky pak Hoffman s chutí proměňoval v přesné zásahy. Stal se především specialistou na přesilové hry, v nichž sbíral body po hrstech a díky své tvrdé střele často zakončoval akce ostatních.

Když se před pár týdny stal volným hráčem, doufal, že si minimálně udrží svou poslední gáži (5,65 milionu dolarů). Že spoustu zájemců osloví jeho produktivita (59) a střelecký účet (29). A že si bude moct vybírat, kde za parádních podmínek podepíše.

Podobně jako v roce 2017 Jágr, když opouštěl Cats.

Jenže ani jednomu z borců s numerem 68 se nehrnuly, respektive nehrnou atraktivní nabídky. Jágr nakonec po dlouhém čekání kývl za nikterak závratnou sumu Calgary a de facto pohřbil svou kariéru.

U Flames mu to nelepilo. Stárnoucímu tělu nepochybně neprospěl přesun z prosluněného jihu USA do mrazivé Alberty. Vše dokonalo zranění kolena.

Ani Hoffmanovy vyhlídky nejsou tak růžové, jak by se na první pohled očekávalo u hokejisty, co za uplynulé dvě sezony dal 65 gólů. "O třicetiletého kanonýra projevilo zájem několik klubů, ale žádný nechtěl přeplácet," všiml si známý novinář Pierre LeBrun.

Všichni v NHL vědí o přednostech nevysokého Kanaďana. Ale také znají jeho slabé stránky. Ve hře pět na pět to není taková sláva, Hoffman rozhodně neumí sám o sobě táhnout elitní útok.

A tak těžko sežene někoho, kdo mu splní náročné finanční požadavky.

"Mike má za sebou dvě nejlepší sezony v kariéře, už šest let si drží vysokou výkonnost. Jako správný střelec vyhlíží na hráčském trhu tu správnou příležitost," povídá pro The Athletic jeho agent Rob Hooper.

Podobně postupoval Jágr. Nakonec ale přebíral tak dlouho, až přebral. 

Hoffman ví, že čas se krátí a soupisky klubů NHL se plní. Je nyní údajně ochotný kývnout i na roční pakt. S tím, že (nejen) svému zaměstnanci ukáže, že si skutečně zaslouží dlouholetou, lukrativní smlouvu. Chce ovšem za ten rok dostat pořádně zaplaceno.

A to je ten kámen úrazu. Rozhodne se slevit?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.