bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Doughtyho rekordní šňůra přetržena. Ale příští rok může útočit na tisícovku

2. února 2020, 13:00

Martin Schwarz

V nedělním zápase proti Anaheimu znovu chyběl, už potřetí za sebou. Ještě o pár dní dříve musel zamávat na rozloučenou svému úctyhodnému milníku, kterým se zapsal do historie Los Angeles Kings. Obránce Drew Doughty 30. ledna vinou blíže nespecifikovaného zranění nevyrukoval k utkání s Tampou, jeho série duelů bez vynechání tak skončila na čísle 460. Smutnit ale nemusí.

Velezkušený Kanaďan totiž v počtu odehraných střetnutí bez přerušení vlastní rekord kalifornské organizace. Až do předposledního lednového dne navíc držel z aktivních hokejistů NHL pátou nejdelší šňůru. Více odehraných partií v řadě v tu chvíli měli pouze Keith Yandle, Patrick Marleau, Phil Kessel a Brent Burns. Doughty nastoupil do každé partie od začátku sezony 2014/2015.

Každá série však jednou končí, zvlášť takto dlouhá.

„To, že Drew musel na marodku, pochopitelně považuji za velikou ztrátu. Vždyť tráví na ledě kolem 30 minut za zápas a patří mezi hlavní opory nejen naší obrany, ale celého týmu. Naštěstí však nejde o zranění, které by jej vyřadilo pro zbytek ročníku. Takže teď se musíme obejít bez něj a doufejme, že bude brzy zpátky,“ komentoval dočasnou ztrátu klíčového muže trenér Kings Todd McLellan.

Borec s osmičkou na zádech McLellanovi doposud chyběl třikrát – proti Tampě Bay, Arizoně a Anaheimu. Zatímco na Bolts Králové nestačili (padli 2:4), Coyotes zdolali 3:2 po prodloužení. Na Kačery už ale zase byli krátcí. Doughtyho absence byla citelně znát, zvlášť když ještě před pár dny chyběl i další stěžejní bek Derek Forbort.

„Pro hráče je vždycky povzbuzující, když zvládnou odehrát tolik zápasů za sebou bez vynechání,“ vracel se ještě lodivod Kings k Doughtyho úctyhodné šňůře.

„Ze sestavy vás může kdykoli vyřadit jakékoli zranění, klidně i dlouhodobé, navíc každý má trochu jiný práh bolesti. To hodně ovlivňuje schopnost nastoupit do všech utkání sezony. Nemluvě o osobních problémech, chřipkách, narození dítěte či pohřbech a jiných záležitostech obyčejného života. Takže klobouk dolů před Drewem, jak dlouho se držel,“ chválil svého svěřence bývalý kouč San Jose či Edmontonu.“

Zůstane-li zdravý, čeká jej tisícovka

Drew Doughty s přehledem vede bodování obránců Kings (6+24), a přestože ve statistice plus-minus zůstává výrazně záporný, dlouhodobě si bez něj obranu celku ze Staples Center těžko představit. Zatímco na úplném začátku sezony pobýval mezi mantinely průměrně 23-25 minut za večer, poslední dobou hraje spíše kolem 27-30 minut.

Los Angeles zkrátka nemá mnoho jiných hráčů, o které by se mohlo směrem dozadu opřít. I proto strádá společně s Ducks na chvostu Pacifické divize. A také proto je Doughtyho nynější zranění velkou komplikací. Jen tak mimochodem, pokud vše půjde podle plánu a ontarijský rodák zůstane po návratu z marodky zdravý, příští rok završí tisícovku odehraných partií v NHL.

Los Angeles Kings bez Doughtyho v sestavě dnes nad ránem podlehli Anaheim Ducks 1:3, posun na příčky play-off je pro ně velkou utopií.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.