bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dostane se na draftu na Čechy už v prvním kole? Myšák v zámoří zaujal a jeho akcie stoupají

5. března 2020, 11:00

Tomáš Zatloukal

Na dálku sleduje, jak se jeho kamarádi snaží zachránit v extralize. Jistě si pustí přímý přenos, až Litvínov v pátek nastoupí proti Kladnu. Jan Myšák nicméně v Kanadě svádí svůj vlastní boj, v prestižní juniorské lize OHL se snaží upoutat pozornost skautů a ukázat jim, že patří k těm nejslibnějším hokejistům pro letošní draft.

15 gólů.

Dva hattricky.

24 bodů.

To vše stihl Myšák předvést od svého lednového přesunu z podkrušnohorského městečka se silnou petrochemickou tradicí do Hamiltonu.

Dres tamních Bulldogs oblékl zatím 20krát a i při svém posledním startu zase potěšil fanoušky. Při prohře 2:8 skóroval v oslabení. Za asistence americké hvězdičky Arthura Kaliyeva, svého tradičního společníka v útočné formaci.

Stále ještě sedmnáctiletý Čech si rychle zvykl na zámořský hokej. Adaptoval se na odlišné rozměry kluziště i jiný spád hry. Z přestárlé extraligy zamířil syn lékařů do soutěže, kde se po ledě létá. Každý hraje nadoraz, žene ho silná touha prorazit do NHL. 

Myšák se snaží více hrát do těla, pracovat na všech aspektech svého herního projevu. Ví, že má úžasnou šanci vyšplhat v prognózách expertů pro blížící se draft pěkně vysoko. I bez Jana Jeníka po svém boku.

To spolu s ním měl původně v Hamiltonu zářit. Jenže Jeník se zranil na přelomu roku na domácím MSJ a od té doby nezasáhl do jediného mače. Myšák tak nahradil svého krajana v hostovské rodině, jejíž přívětivost si nemůže vynachválit.

Stoupat v prognózách se mu daří. Chytil příležitost za pačesy a brilantními výkony se posunul například v žebříčku Elite Prospects na 22. místo. Do prvního kola draftu by se mohl vejít také podle Sportsnetu.

"Od svého příchodu do Severní Ameriky exceluje. Hraje technický hokej v tempu a je trpělivý," chválí ho uznávaný zámořský web ve své analýze.

Bude zajímavé sledovat, zda si Myšák svou pozici v draftových předpovědích udrží, případně třeba ještě vylepší. I kvůli tomu, že do hry nyní vstupuje další proměnná.

Hamilton odvolal ve středu trenéra a zatím zůstává otázkou, jakou roli a kolik času na ledě dostane litvínovský odchovanec po odchodu Vince Laise.

Bulldogs budou ve zbytku sezony spoléhat na oslabený realizační tým, nad nímž bude mít přímý dohled generální manažer Steve Staios, někdejší kvalitní zadák s tisícovkou zápasů v NHL.

V lize, o níž Myšák sní. A kurážně k ní míří vstříc.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.